Wie is Melvin Bakker en wat doet hij nou precies?

Hij heeft nog geen flauw idee hoe zijn toekomst er uit gaat ziet. Voorlopig is hij enthousiast bezig met het maken van foto’s, het vormgeven van websites en de studie. De achttienjarige Melvin Bakker kijkt wel wat er op hem afkomt.

Toen hij enige tijd geleden begon met de website hulpverlenerbedankt.nl had hij helemaal niet de gedachte dat hij hiermee het landelijke nieuws zou halen. Hij wilde gewoon wat doen aan het feit dat hulpverleners bij politie, brandweer en ambulance soms negatief in het nieuws komen. Op zijn site kunnen mensen hun hulpverlener eens bedanken. De site werd druk bezocht en er kwamen fijne reacties binnen. Het bezoek aan de site is wisselend. Als er iets gebeurt neemt het bezoek weer toe.

Melvin Bakker is vaak aanwezig bij allerlei gebeurtenissen. Hij is vrijwilliger bij RTV Nunspeet en gaat op de zaterdag met de reportagewagen mee. Hij maakt dan de foto’s voor de kabelkrant. Maar hij gaat ook zelf op pad om nieuws te verzamelen. Op zijn persoonlijke website is daarover veel te vinden.

Melvin Bakker is een Nunspeetse jongen, al moet hij officieel opgeven dat hij in Harderwijk is geboren. Hij zat op de basisscholen De Bron en De Morgenster. Hij deed de VMBO aan de Brouwerskamp en volgt nu de opleiding DTP (Desk Top Publisher) bij Landstede in Harderwijk. Een opleiding van twee jaar. Hij had voor deze studie gekozen, omdat hij eigenlijk niet wist wat hij moest gaan doen. Hij vond fotografie leuk, hij vond design van websites leuk, hij vond radio leuk. Eigenlijk was alles wel leuk. Dus werd het DTP, want daarin zit fotograferen, design, logo’s en flyers maken.

Hij heeft ook veel geleerd bij Radio-Nunspeet. Daar zit hij nu al weer ruim vijf jaar. De allereerste dag ging hij mee met de reportagewagen en dat doet hij nog steeds. Op de donderdag doet hij tussen zes en zeven uur een uurtje techniek. Verder wordt hij op pad gestuurd om een foto te maken met wat tekst. Dat zijn opdrachten, maar als er een ongeluk is gaat hij er zelf ook met de camera op af. Wat Melvin Bakker opvalt, dat bij een dodelijk ongeluk er ineens een paar duizend bezoekers op de site zijn. “Sensatiezoekers, die ook niet meer terugkomen.” Mensen vragen ook om foto’s van lichaamsdelen die op treinrails liggen. Men heeft Melvin dan zien fotograferen. Die vraag komt niet één keer, maar wordt herhaald. Bakker is heel consequent. Dat soort foto’s plaatst hij niet.

Nieuws is belangrijk voor Melvin Bakker. “Nieuws ligt op straat”, is hem geleerd.

Bron: Dick Baas – Nunspeet Huis aan Huis

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-