07-12-2013 Vrijwilligersdag: Stem op Marcel Koot, hij bracht streetdance terug!

Marcel Koot, een zeer betrokken vrijwilliger bij Landstede Welzijn in Nunspeet. Hij liep zeven dagen ongetraind rond het Ijsselmeer om geld in te zamelen voor de herstart van streetdance binnen Landstede Welzijn in Nunspeet. Hij wilde streetdance doorzetten zonder gemeentelijke subsidie zou leiden tot een contributie die voor `het gewone gezin´ te duur werd.

Marcel Koot liep in zeven dagen ongetraind rond het IJsselmeer om geld op te halen voor een herstart van streetdance bij Landstede Welzijn. Hij vertrok op 1 mei vanuit Lelystad haven en finishte op 7 mei op dezelfde plaats. Op 8 mei liep hij het laatste stuk en werd hij feestelijk ontvangen in Veluvine.

Op 9 maart 2011 kwam er een eind aan een traditie bij Landstede Welzijn. Door bezuinigingen heeft men het geven van streetdance lessen stop moeten zetten. Streetdance doorzetten zonder gemeentelijke subsidie zou leiden tot een contributie die voor ‘het gewone gezin’ te duur werd. Dit terwijl Landstede Welzijn deze activiteit juist aanbood op een manier waardoor het betaalbaar was voor iedereen. De contributie was bijvoorbeeld inkomensafhankelijk.

Nu, 2 jaar later, wordt er nog steeds over gesproken en zijn er nog steeds inwoners van Nunspeet die de activiteit missen. Dit geldt ook voor Marcel zelf, want zijn beide dochters nemen ook jaren lang met veel plezier deel aan streetdance bij Landstede Welzijn. Dit is de reden dat Marcel Koot een paar maanden geleden besloot om de woorden om te zetten in daden.

Marcel heeft laten zien dat je als vrijwilliger op vele manieren betrokken kunt zijn. Met een enorm doorzettingsvermogen, heeft hij het voor mekaar gekregen dat streetdance weer terug is in Nunspeet!

De moeder van Marcel, Angela Koot heeft Marcel opgegeven voor een vrijwilligers prijs. Tijdens die uitreiking worden alle genomineerde organisaties en projecten met een afvaardiging van 8 personen uitgenodigd. De winnende vrijwilligersorganisaties, projecten, bedrijven en gemeenten ontvangen een sculptuur en bedrag van € 5.000,-, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij.

Op 7 december worden de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2013 uitgereikt tijdens een feestelijke avond. Naast staatssecretaris Van Rijn (VWS) zal ook minster Plasterk (Binnenlandse Zaken) aanwezig zijn. Sylvana Simons presenteert de avond.

U kunt via www.walkfordance.nl/stem stemmen op het vrijwilligerswerk van Marcel Koot.

img_9802
Marcel Koot haalde met zijn actie Walkfordance zo ongeveer 3000 euro op.

Voor meer informatie kunt u kijken op walkfordance.nl

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-