09-11-2012 „Gelderland schiet herten dood op ecoduct A28” Hulshorst

ARNHEM (ANP) – De provincie Gelderland heeft inwoners van de Veluwse plaatsen Hulshorst en Hierden beloofd om de eerste 15 edelherten die een nog officieel te openen ecoduct over de snelweg A28 gebruiken, dood te schieten. De voornamelijk agrarische bewoners van beide plaatsen vrezen dat ze anders te veel landbouwschade lijden.

Provinciaal fractievoorzitter Luuk van der Veer van de Partij voor de Dieren (PvdD) stelde vragen over de zaak aan verantwoordelijk gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. Die zegt dat er afspraken zijn gemaakt met de bewoners en dat hij daarvan niet wil afwijken, aldus de PvdD vrijdag.

Het ecoduct is gebouwd zodat wild op de Veluwe de A28 en de spoorlijn Amersfoort – Zwolle kan passeren. Vlak bij het ecoduct leeft een roedel van 25 herten. Daarvan mogen er maar tien naar de andere kant van het ecoduct lopen, zo blijkt.

Van der Veer vraagt zich af of een groep van 70 edelherten die iets verderop op de Veluwe verblijft ook wordt doodgeschoten, zodra de dieren zich in de richting van het ecoduct verplaatsen. „Een ecoduct. Een manier om wilde dieren veilig van de ene naar de andere kant van een natuurgebied te loodsen”, aldus de politicus.

De PvdD wil dat er geen afschot plaats heeft totdat Provinciale Staten over de kwestie hebben gepraat.

IMG_3672
Archief MelvinBakker.nl opendag ecoduct 2012

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-