14-10-2013 Laat gratis uw fietslicht maken bij rijwielhandelaren in Nunspeet en Elspeet.

Op vrijdag 11 oktober 2013 tussen 14.00 en 19.00 uur kunt u gratis uw fietsverlichting laten maken bij rijwielhandelaren in Nunspeet en Elspeet. Dit is een actie van de politie, Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente Nunspeet met als doel fietsers meer bewust te maken van goede verlichting op de fiets.

Defecte of geen verlichting
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de fietsers geen goede verlichting voert. Dat leidt tot zo’n twintig doden en vierhonderd zwaargewonden per jaar. De fietsers blijken zich wel bewust te zijn van de defecte of ontbrekende verlichting. Toch maken de fietsers zich weinig zorgen. Ze denken als ik de auto kan zien, ziet de auto mij ook wel. Maar zelfs in een stad met goede straatverlichting is dat niet zo. Een fietser zonder licht valt weg tegen de achtergrond en wordt door de automobilist niet gezien. Tenzij de fietser in de koplampbundel van de auto verschijnt, maar dan is het meestal al te laat.

Val op! Fietser laat je zien
Nu het steeds vroeger donker wordt, is het extra van belang om goede fietsverlichting te hebben. In oktober en november voeren de politie, VVN en de gemeente Nunspeet daarom samen met de plaatselijke rijwielhandelaren, de campagne voor fietsverlichting: Ik wil je zien! In de campagne worden de volgende acties gevoerd:
– inwoners van de gemeente Nunspeet kunnen gratis hun fietsverlichting laten controleren en als het nodig is gratis de lampjes (niet de complete lampen, maar alleen de lampbolletjes) laten vervangen bij de deelnemende rijwielhandelaren;
– politie controleert extra op fietsverlichting.

U kunt op vrijdag 11 oktober 2013 vanaf 14.00 uur tot 19.00 uur uw fietslicht gratis laten controleren en eventueel de lampjes (lichtbolletjes) laten vervangen bij de volgende rijwielhandelaren:

– Geniet van Fietsen, Zwolsewegje 80 in Nunspeet;
– Mooiweer Fietsen, Oenenburgweg 114 in Nunspeet;
– Joop de Haan, F.A. Molijnlaan 192 in Nunspeet;
– Fietsspecialist Jacob Bonenberg, Laan 16 in Nunspeet;
– Rijwielhuis Vlijm, Uddelerweg 1 in Elspeet.

IMG_4211
Politie gaat extra letten op de de fietsverlichting!
-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-