15-08-2012 De 41e ronde van Nunspeet 2012

IMG_0396Het centrum van Nunspeet stond woensdagavond in het teken van de Ronde van Nunspeet. Dit jaar op een gewijzigd parcours. De drukke Stationslaan en de Bergakkerweg zijn gemeden. De spits werd afgebeten door de Nunspeetse recreanten.

Zij hebben gestreden om het ‘kampioenschap van Nunspeet’. Henk Drost kwam als eerste over de finish, gevolgd door Sander Drost. Derde werd Gerard Bos. Ook de jongste deelnemer, Sven Noorderijk, heeft de eindstreep gehaald en kreeg daarvoor een groot applaus.

Na de huldiging was het tijd voor de volgende race; de Elite/Belofte. Na 55 ronden over 1500 meter werd na een fotofinish duidelijk wie het stokje van Dennis Smit overneemt als winnaar van de Ronde van Nunspeet. Emiel Dolfsma bleef nipt Jan Bos voor. Umberto Atzori kwam als derde over de streep.

De heren kregen op het podium een kus van de ronde-miss: de 17-jarige Miss Joan. De burgemeester liet weten alle waardering te hebben voor de organisatie, die met steun van het bedrijfsleven dit wielerspektakel mogelijk heeft gemaakt. “Nunspeet is wel een beetje een wielerdorp aan het worden”, aldus Van Hemmen.

Tekst: RTV Nunspeet

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-