15 getuigen gehoord na gewelddadige woningoverval Arthur Briëtstraat Nunspeet

De rechtszaak tegen de 3 Achterhoekers die worden verdacht van een gewelddadige woningoverval in Nunspeet op 6 juli, wordt op 8 januari inhoudelijk behandeld. Daarvoor moeten nog zo’n 15 getuigen worden gehoord, bleek tijdens de pro-formazitting in rechtbank Zutphen.


iPad

De 3 (een 26-jarige man uit Doetinchem, een 27-jarige uit Ulft en een 41-jarige uit ’s Heerenberg) hebben volgens de officier van justitie in de nacht van 5 op 6 juli een iPad en zo’n 2.000 euro gestolen.

Ze belden aan bij een woning en vroegen de bewoner of ene Atilla bij hem woonde. Toen die dat ontkende en de deur wilde sluiten, werd hij overmeesterd.

Doodmaken
De man werd gekneveld en hij en zijn vrouw kregen een pistool tegen het hoofd gedrukt, werden mishandeld en bedreigd met een mes. “Mond dicht, anders ga ik je man doodmaken”, schreeuwden de overvallers.

De officier denkt de daders in handen te hebben. Zij zitten momenteel in voorarrest. 1 van de mannen wordt ook nog verdacht van een overval op 2 woningen in Doetinchem in juni.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-