19-04-2014 Nunspeet herdenkt bevrijding door Canadezen op 19 april

Op zaterdag 19 april 2014 is het 69 jaar geleden dat Nunspeet door de Canadezen werd bevrijd.  Traditiegetrouw is er op die dag bij het Canadees monument aan de Laan weer een korte herdenkingsplechtigheid. Burgemeester Van Hemmen houdt een toespraak, de Nunspeetse Harmonie verleent muzikale medewerking.

Dit jaar valt de herdenking samen met de 7e Elspeet Memorial Tour. Om die reden is de herdenking aan de Laan niet ’s avonds, maar ’s middags om 16.00 uur.

De jaarlijkse Elspeet Memorial Tour is een ‘bevrijdings-herdenkingstour’ met historische legervoertuigen door de gemeente waarbij op verschillende locaties letterlijk en figuurlijk wordt stilgestaan bij wat zich daar rond de oorlogsjaren heeft afgespeeld. Zo is er in Elspeet om 10.45 uur aan de Maatweg een ‘herdenkingssprong’ door parachutisten, en om 12.00 uur een herdenkingsceremonie bij het Lancastermonument aan de Schaarweg. Om 12.20 uur wordt daar een spectaculaire ‘fly over’ verwacht met historische vliegtuigen van het 1077e squadron RAFA.

De colonne met historische legervoertuigen wordt rond kwart voor vier bij het Canadees monument aan de Laan in Nunspeet verwacht. De Laan zal daarvoor bij het monument kortdurend voor het doorgaande verkeer worden afgesloten. Na de herdenkingsceremonie zal de burgemeester het bevrijdingsdefilé afnemen.

Op zaterdag 3 mei (Elspeet) en zondag 4 mei 2011 (Nunspeet, Hulshorst en Vierhouten) zijn er in alle kernen weer herdenkingsplechtigheden. De programma’s worden binnenkort bekendgemaakt.img_8888

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-