20 jarige Nunspeter in botsing met 19 Duitse kinderen in Harderwijk

Woensdag 26 juni heeft er om 17.20 uur een ongeluk plaatsgevonden op het fietspad parallel aan de Newtonweg in Harderwijk, vlakbij de rotonde met de Zuiderzeestraatweg. Een scooterrijder kwam daar in botsing met een groep fietsende kinderen. Bij de kinderen, die allemaal een helm droegen, viel het letsel erg mee. Één kind liep een gebroken vinger op en twee andere kinderen zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder liep een gebroken schouder en hoofdwond op.

De groep fietsers bestond uit in totaal 19 Duitse kinderen van ongeveer 14/15 jaar oud en enkele begeleiders, die op kamp zijn in de regio. De groep fietsers kwam vanaf de Zuiderzeestraatweg. De scooterrijder, een 20-jarige man uit Nunspeet, reed hen vanuit tegenovergestelde richting tegemoet en reed richting Hierden.

Bij het passeren van de groep fietsers kwam de scooterrijder door nog onbekende oorzaak in botsing met één of meer fietsers. Meerdere fietsers en de scooterrijder kwamen hierdoor hard ten val. Drie kinderen en de scooterbestuurder zijn naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere fietsen raakten zwaar beschadigd.

Opvang in buurt
Een buurtbewoner heeft de overige 16 kinderen opgevangen en hen voorzien van drinken en de nodige zorg. Zij ontvangt een bloemetje van de politie als dank voor haar hulp. De groep kinderen is met een bus naar hun logeeradres gebracht.

Onderzoek toedracht
De verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld om de toedracht van het ongeval vast te stellen. Bij ongevallen is het ook standaardprocedure dat de politie vaststelt of een bestuurder onder invloed was. Aangezien de man uit Nunspeet direct medische zorg nodig had, is bloed van hem afgenomen in het ziekenhuis. De uitslag van dit bloedonderzoek is nog niet bekend.

Foto: Archief MelvinBakker.nl

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-