24 t/m 31-08-2013 Feestweek rond nieuw marktplein in Nunspeet

Het nieuwe Nunspeetse marktplein is (nagenoeg) klaar. En dat mag gezien worden. Daarom organiseren de Nunspeetse ondernemers samen met de gemeente eind augustus een feestweek. “Doel van de feestweek is om na een periode van overlast en ongemak iedereen te laten zien dat de ondernemers én de gemeente trots zijn op het vernieuwde centrum”, aldus verantwoordelijk wethouder Edward van der Geest.

Kwaliteitsverbetering centrum Nunspeet
De herinrichting van de Markt is één van de projecten die voortvloeit uit de door de gemeenteraad vastgestelde Centrumvisie. Na de herinrichting van de Dorpsstraat is nu met het nieuwe marktplein een forse kwaliteitsslag gemaakt voor een aantrekkelijk centrumgebied. Het autovrije marktplein is uitgevoerd in natuursteen. Met nieuwe verlichting, nieuw groen, uitgebreide fietsvoorzieningen en een sfeervolle fontein wordt het marktplein het kloppend hart van het Nunspeetse centrumgebied.

Tijdens de feestweek van 24 t/m 31 augustus zijn er tal van activiteiten op de Markt. Het globale programma is:

Dinsdag 27 augustus “Verjongd Nunspeet voor ouderen”
Op deze middag zijn er diverse activiteiten voor en door ouderen op het marktplein. Naast Oudhollandse spelen, zijn er demonstraties volksdansen, Tai Chi, schilderen en gutsen. Het Veluws Senioren Orkest en Blue voor You verzorgen optredens. Op de Markt staan verschillende zitjes, met de mogelijkheid om iets te eten of te drinken.

Woensdag 28 augustus Kindertheaterdag
Een middag vol theater en muziek voor de jeugd. Kinderen kunnen meedoen met diverse activiteiten, maar ook een eigen act aan het grote publiek laten zien.Een jury beoordeelt de acts en voor de beste optredens zijn er prijzen (aanmelding via www.feestweekmarktpleinnunspeet.nl)

Donderdag 29 augustus Weekmarkt en Nacht van Nunspeet
Extra aandacht voor de weekmarkt met leuke acties. Een Mistery Shopper zal willekeurige marktbezoekers verrassen. Voor de jongste kinderen is er een ballonnenwedstrijd. En in de avonduurtjes de traditionele af-sluiting van het zomerseizoen met de ‘Nacht van Nunspeet’, met veel acties en muziek.

Vrijdag 30 augustus 2013 Horecapleinfeest
Het marktplein wordt verdeeld in verschillende terrassen, waarop de horecaondernemers uit het centrum van Nunspeet zich presenteren met o.a. bijzondere specialiteiten en aanbiedingen. In de avonduren worden er muzikale bijdragen geleverd door de Daylight Superband en Nunspeetse muzikanten

Zaterdag 31 augustus 2013 Kofferbakverkoop
Met een knipoog naar het autovrije dorpsplein wordt er op zaterdag een kofferbakverkoop vanuit op de Markt geparkeerde auto’s georganiseerd. Deze verkoop staat open voor de inwoners van Nunspeet. Commerciële handel wordt niet toegestaan (aanmelden via www.feestweekmarktpleinnunspeet.nl)img_9278

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-