Automobilist vlucht voor politie en botst tegen boom

Hierden – De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder van een auto, die zich dinsdagavond 23 september aan een controle onttrok en na een achtervolging in Hierden tegen een boom botste. Ook de politieauto raakte beschadigd en de bestuurder zag kans om te voet er vandoor te gaan.

Surveillerende agenten wilden omstreeks 22.00 uur op de A 28 onder Harderwijk een automobilist controleren. Zij gaven de bestuurder met een verlicht bord een teken om de politieauto te volgen. Dit deed de bestuurder maar op de afrit Ermelo-West /Harderwijk ging hij er plotseling met hoge snelheid vandoor.

Vluchtauto tegen boom
Er volgde een achtervolging via de A 28 en B 302 en vervolgens reed hij via Harderwijk het buitengebied in. In een flauwe bocht raakte de auto van de weg en botste tegen een boom. De auto vloog hierbij in brand en de bestuurder ging er te voet vandoor. Ook de politieauto kwam in de berm terecht en raakte behoorlijk beschadigd. De agenten raakten niet gewond.

De agenten en een politiehond hebben naar de bestuurder gezocht, maar hij werd niet aangetroffen. De identiteit van de man is later wel bekend geworden. Hij zal over het gebeurde worden verhoord, waarna de politie proces-verbaal opmaakt.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

0341-770181

-advertentie-
×

Hallo!

Heb je een vraag, of wil je gewoon een gezellig gesprek?  Klik op mijn naam.. :-)

×