Brandweer Elspeet zoekt nieuwe collega’s

Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Elspeet kan bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken. 

Op maandag 12 juni houdt het korps een informatieavond bij de brandweerkazerne aan de Vierhouterweg 22a in Elspeet. Bezoekers worden vanaf 19.30 uur ontvangen. Vervolgens is er een korte introductie en is er alle tijd om al vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen. De brandweer in Elspeet zoekt met name mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ook mensen die slechts enkele uren beschikbaar zijn (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of wie in ploegendienst werkt).

De brandweer zorgt voor een goede opleiding. Daarnaast ontvangen vrijwilligers een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

De vrijwilligers van brandweer Elspeet combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen.

Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré wanneer je, als je in loondienst bent, toestemming hebt van je werkgever om in geval van een alarmering je werkplek te verlaten. De Elspeetse brandweer gaat eventueel graag in gesprek met een werkgever om dit te realiseren. Ook mensen die aan het profiel voldoen, niet in Elspeet wonen, maar wél werken, zijn meer dan welkom op 12 juni.

Wie niet in de gelegenheid is om naar de informatieavond te komen, kan contact opnemen via a.vanasselt@vnog.nl. Meer informatie op www.brandweerelspeet.nl.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-