Burgemeester sluit woning Nunspeet na vondst hennepkwekerij

Loco-burgemeester Leen van der Maas van Nunspeet heeft besloten om de woning aan de Bergakkerweg 1a te Nunspeet met onmiddellijke ingang voor een periode van 3 maanden te slui-ten. Aanleiding voor dit besluit is een maandagochtend door de politie aangetroffen hennepkwe-kerij met 78 planten in deze woning. De politie heeft hierbij een persoon aangehouden.

Over het waarom van de sluiting is loco-burgemeester Van der Maas is helder: “Een hennepkwe-kerij in een woonwijk is een inbreuk op de kwaliteit van de leefomgeving, ook vanwege het brand-gevaar. Je zult er maar naast wonen! Met dit besluit wil ik voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt en gelijktijdig onderstrepen dat we hard optreden bij het aantref-fen van een hennepkwekerij”, aldus de loco-burgemeester.

Sinds 2016 wordt door gemeenten en politie op grond van de Wet Damocles strenger opgetre-den bij overtredingen van de Opiumwet. Hiermee willen gemeenten de veiligheid en leefbaarheid verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-