ChristenUnie Nunspeet bedankt vrijwilligers

Dit jaar bestaat de ChristenUnie 15 jaar. Om dat te vieren trakteert de Nunspeetse fractie een aantal vrijwilligersorganisaties op “bedankt-dat-je-naar-de-ander-omcake.

Afgelopen voorjaar werd Voedselhulp Nunspeet in het zonnetje gezet. 60 vrijwilligers zijn iedere week druk om zo’n 80 gezinnen te ondersteunen. Fractievoorzitter Bertus Schouten: “Bijzonder om te zien hoe er met hart en ziel wordt gewerkt. Niet alleen om mensen van eten en drinken te voorzien, maar ook worden er intensieve gesprekken met mensen gevoerd. En wordt hen de weg gewezen naar de juiste hulpverleners.”

23 juni werd Kringloopcentrum De Cirkel bezocht. Ook hier ontmoette de fractie enthousiaste en gedreven vrijwilligers. Na een zeer informatieve rondleiding door voorzitter Otto Wagenaar, schoven Bertus Schouten en Ingrid Slaa aan voor de koffie. Ook hier was weer duidelijk te merken dat men dit werk met plezier en passie doet. Sommigen namen nauwelijks de tijd voor de koffie en gingen al snel weer aan het werk. Ingrid Slaa: “Geweldig om te zien hoe veel spullen via de kringloopwinkel weer een tweede leven krijgen. Een duurzame manier van omgaan met onze spullen. Iets dat ons als CU zeer aanspreekt.” Bij de Kringloop zijn 45 mensen actief. En volgens Otto Wagenaar zijn nieuwe vrijwilligers erg welkom.

De CU is enorm blij met de vele vrijwilligers die zich inzetten voor anderen. Daarom wil de fractie in het najaar nog een keer ergens cake brengen, maar bij welke organisatie blijft nog een verrassing.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-