Dieuwertje Blok op voorleestournee door het land 22 november in Bibliotheek Nunspeet

De spannende weken voor vijf december worden dit jaar extra feestelijk voor vaders en kinderen: Dieuwertje Blok, presentatrice van het Sinterklaasjournaal, leest Sinterklaasverhalen voor in twaalf verschillende bibliotheken door het hele land. Op zaterdagmiddag 22 november komt ze voorlezen in Bibliotheek Nunspeet. In het kader van de campagne Vaders Voor Lezen worden speciaal vaders aangemoedigd om met hun kinderen naar de bibliotheek te komen.

Vaders Voor Lezen
De Sinterklaas Voorleestournee is speciaal bedoeld voor vaders en hun kinderen, met als doel om vaders te laten zien wat de bibliotheek te bieden heeft. Mannen lezen over het algemeen minder dan vrouwen en komen minder vaak in de bibliotheek. Vaders lezen hun kinderen ook minder vaak voor dan moeders. Mannen hebben echter een enorme voorbeeldfunctie als het om lezen gaat: als zij een boek (voor)lezen, of hun kind meenemen naar boekhandel of bibliotheek, heeft dat veel effect op hun kinderen. Om vaders bewust te maken van de belangrijke rol die zij op dit gebied spelen, roept de Leescoalitie met de campagne Vaders Voor Lezen vaders op om meer en vaker voor te lezen. Zie voor meer informatie www.vadersvoorlezen.nl.

Praktische informatie:
Entree is gratis, maar van te voren wel aanmelden door een email te sturen aan sinterklaas@bibliotheeknwveluwe.nl

De Sinterklaas Voorleestournee is een initiatief van de Leescoalitie, een samenwerkingsverband tussen Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Lezen, De Vereniging Openbare Bibliotheken en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW en NBD Biblion.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-