Dolfijntje geboren in het Dolfinarium te Harderwijk

Op 26 mei 2017 om 20.58 uur is er een dolfijntje geboren in het Dolfinarium te Harderwijk. We zijn verheugd te kunnen melden dat moeder en jong het goed maken.

“Ondanks dat er op het Dolfinarium al vele malen een bevalling van een dolfijn heeft plaatsgevon-den, blijft het een spannende en indrukwekkende gebeurtenis. Een pas geboren kalf is heel erg kwetsbaar. De gehele zwangerschap en geboorte is dan ook goed in de gaten gehouden door ver-zorgers en dierenartsen”, aldus Jurriën Wouters van het Dolfinarium.

Is het een jongen of een meisje?

Helaas kunnen we dat nog niet met zekerheid zeggen. Het kalfje is de eerste tijd dicht bij de moeder en ook de andere dolfijnen waken over het kalfje. Het is waar-schijnlijk mogelijk om over een aantal dagen het geslacht bekend te maken.

Kan het publiek de jongste aanwinst bewonderen?

Het park is open dus het publiek kan zeker het jonge kalfje zien zwemmen. Het is echter wel zo dat het publiek wat meer op afstand gehouden zal worden dan ge-bruikelijk, dit om moeder en kalf de nodige rust te gunnen.

Wat is de naam van het dolfijntje?

Er is nog geen naam voor het dolfijntje. Het Dolfinarium heeft een wedstrijd uitgeschreven waar men een leuke naam kan insturen. Er zijn al veel suggesties binnengekomen en het Dolfinarium zal zeer binnenkort de naam bekend maken.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-