Eerste Wijkhelden van Nunspeet ruimen zwerfafval op

Het eerste Wijkhelden-team in de gemeente Nunspeet is aan de slag. De familie Pronk uit Elspeet heeft het eerste schoonmaakrondje gelopen. Nathan, Noah en Jerah gingen enthousiast op pad in de omgeving van de Uddelerweg. Moeder Aline ging als begeleider mee.

Langs het fietspad vonden ze al veel zwerfafval. Wethouder Marije Storteboom liep een stukje mee met de wijkhelden. Zij zegt: “Ik ben blij dat de eerste wijkhelden er nu zijn en ik hoop dat er in de gemeente Nunspeet nog veel meer kinderen en begeleiders het zwerfafval gaan opruimen. Samen moeten we onze gemeente schoon houden’.

Wijkhelden

Wijkhelden is het zwerfafvalproject waarin kinderen en volwassenen zich actief inzetten om hun buurt schoner en leefbaarder te maken.

De Wijkhelden zijn te herkennen aan hun knalgele hesjes en de knijper in hun hand. Jongens, meisjes en volwassenen lopen regelmatig een schoonmaakronde, ruimen het zwerfafval op en houden zo samen hun buurt schoon. Op die manier helpen de Wijkhelden de omgeving prettig en leefbaar te maken en te houden. Daar krijgen ze ook wat voor terug. Ze worden bijvoorbeeld voorzien van goed materiaal, zoals veiligheidshesjes, knijpers en speciale afvalzakken. Ook zijn ze tijdens de schoonmaakronde verzekerd. Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool ontvangen bovendien voor elke schoonmaakronde € 2,50 van de gemeente.

Ook meedoen?

Kinderen die ook een zakcentje willen verdienen en die willen delen in het succes van de Wijkhelden in Nunspeet kunnen zich heel eenvoudig inschrijven via www.onzewijkhelden.nl. Daar is ook uitgebreide informatie te vinden voor wie meer wil lezen.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie over het zwerfafvalproject, kijk op www.onzewijkhelden.nl. Of mail naar info@onzewijkhelden.nl.    

Op koningsdag sprak ik met een medewerker van dit project, live op radio Nunspeet

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-