Elspeter (46) opgepakt voor brand leegstaande boerderij tijdens jaarwisseling

De politie onderzoekt sinds nieuwjaarsnacht een aantal incidenten die zich hebben afgespeeld kort voor, tijdens en na een brand in een leegstaande boerderij aan de Nunspeterweg in Elspeet. Het pand brandde volledig uit. Die nieuwjaarsnacht was het onrustig rondom het pand en waren er ongeregeldheden in het dorp. Al snel was duidelijk dat de brand in de boerderij is ontstaan door brandstichting. Op 3 april is de eerste aanhouding verricht in dit onderzoek. Een 46-jarige man uit Elspeet is aangehouden op verdenking van opruiing.

De boerderij stond al zo’n vier jaar leeg en stond op de nominatie om gesloopt te worden. In de nacht van dinsdag 31 december op woensdag 1 januari brak er brand uit. De brandweer heeft de brand geblust maar het pand brandde volledig uit. De bewoners van een naastgelegen woning moesten in verband met de omvang van de brand hun woning uit voorzorg enige tijd verlaten. De eigenaar deed aangifte van brandstichting.

Al voor deze brand was het op sommige plekken onrustig in het dorp. Bijvoorbeeld rondom het carbidschieten en er is met tractorbanden gesleept die men in brand wilde steken. De politie heeft dit wel weten te voorkomen.

Onderzoek naar brandstichting
Politie en justitie beschouwen brandstichting als een zeer ernstig strafbaar feit in verband met het reële risico voor personen wat kan ontstaan. De politie stelde donderdag 2 januari direct een buurtonderzoek in rond de uitgebrande boerderij om erachter te komen of er wellicht getuigen waren die meer wisten. Ook deed de politie na de brand via de media een oproep aan getuigen om zich te melden.

In het onderzoek heeft de politie inmiddels al met heel veel mensen gesproken en ook van enkele tientallen mensen verklaringen opgenomen. Het onderzoek verloopt moeizaam. Op 3 april is een eerste verdachte in dit onderzoek op het politiebureau aangehouden. Het gaat om een 46-jarige man uit Elspeet die wordt verdacht van opruiing. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek nadrukkelijk niet uit.

Tips nog steeds welkom
Nog altijd zijn tips over deze brandstichting zeer welkom. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u alleen anoniem een tip doorgeven? Dat kan door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-