Facelift voor de Stakenberg en omgeving

Op 1 september 2014 start de uitvoering van het project “Upgrading dagrecreatie voorzieningen Stakenbergweg”. Met dit project wil de gemeente Nunspeet het gebied Stakenberg voor de bezoeker nog aantrekkelijker maken. Het moet een natuurbeleving worden in alle rust, ruimte en veiligheid. Dit project is gewaardeerd door de provincie Gelderland met subsidie vanuit het Regiocontract 2012-2015.De gemeente Nunspeet heeft de bewoners, gebruikers en bedrijven uit het gebied gevraagd om mee te denken in de verbetering van het gebied. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Gelders Landschap, gemeente Ermelo en Regio Noord Veluwe, heeft de gemeente Nunspeet deze input verwerkt in de contourennota “Stakenberg, een natuurbeleving”. De voorgestelde maatregelen in deze nota worden nu uitgevoerd.

Hoe gaat de gemeente Nunspeet het gebied verbeteren?
Om de verkeersveiligheid in het natuurgebied Stakenberg te vergroten en het recreatieve gebruik te verbeteren, wordt de Stakenbergweg voorzien van snelheid remmende maatregelen en komt er een verbod voor vrachtverkeer.
De bezoeker wordt aan de grenzen van het natuurgebied Stakenberg welkom geheten met speciale borden. Langs de Stakenbergweg worden parkeerplaatsen en picknickbanken aangelegd.De speelweide wordt uitgebreid met een natuurlijk spelenbos met klimbomen en takhout. Vanaf de speelweide start een gemarkeerde wandeling. Tijdens deze wandeling wordt op een creatieve manier het ontstaan van het landschap in beeld gebracht.

Wanneer zijn de werkzaamheden?
Het project wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase is van 1 september tot 5 december 2014. De Stakenbergweg wordt tussen de kruising met de Elspeterweg en de Klarenweg afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. De tweede fase is van 1 maart tot 22 mei 2015. De Stakenbergweg wordt dan afgesloten van de kruising Klarenweg tot en met de kruising Schapendrift. Het verkeer vanuit Nunspeet wordt via Elspeet omgeleid. Voor de fietser blijft het gebied toegankelijk.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-