Gemeentebelang Nunspeet bracht bezoek aan politiekorps Nunspeet

Door de politie Nunspeet worden geen echte verkeersknelpunten gezien binnen de gemeente. Dat werd duidelijk tijdens een werkbezoek van Gemeentebelang aan het Nunspeetse korps.

Fractievoorzitter Henry Stulen vindt de conclusie van teamchef Jan Bijsterbosch en zijn plaatsvervanger Jonas van Hekezen opvallend omdat de inwoners van Nunspeet en Gemeentebelang het Stationsplein wel als knelpunt zien. De ongevallencijfers wijzen echter anders uit. Tijdens het bezoek werd, naast de verkeersveiligheid, gesproken over inbraken, wijkgericht werken en de reorganisatie van de politie. Positief is Gemeentebelang over het feit dat het aantal wijkagenten wordt uitgebreid van drie naar vijf. Ook al levert dit geen extra agenten in totaliteit op voor het korps. Lijsttrekker Edward van der Geest vindt het een goede ontwikkeling dat er meer politiemensen lokaal te werken worden gesteld. Volgens hem neemt daardoor de kennis van de lokale samenleving en de ruimtelijke omgeving alleen maar toe.

Politie en Gemeentebelang zijn het er over eens dat op een aantal terreinen de gemeente de regie moet voeren. Dit om te voorkomen dat instanties dubbel werk doen of langs elkaar heen werken. De vergaarde informatie wordt door Gemeentebelang verwerkt in het verkiezingsprogramma voor de raadsverkiezingen in maart volgend jaar. Het aspect veiligheid krijgt daarin een belangrijke plaats.

Stationsplein Nunspeet; altijd nog een probleem volgens vele Nunspeters
-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

0341-770181

-advertentie-
×

Hallo!

Heb je een vraag, of wil je gewoon een gezellig gesprek?  Klik op mijn naam.. :-)

×