Hoe is het gesteld met de veiligheid van de website van de gemeente Nunspeet?

Gemeentebelang heeft tijdens de raadsvergadering vragen gesteld over de veiligheid van de website van de gemeente Nunspeet. Gemeentebelang is geschrokken van de berichtgeving in de lokale krant over het kopiëren van de website van de gemeente. “We zien dit soort zaken regelmatig voorbij komen bij vooral banken, maar ook overheidswebsites bevatten natuurlijk heel veel vertrouwelijke en privé gerelateerde informatie die kwetsbaar kan zijn”, aldus John van Slooten.

Het college heeft op 11 december vernomen dat de site gekopieerd was en direct actie ondernemen aldus de wethouder. Op de vraag of de inwoners verder geïnformeerd gaan worden werd gemeld dat in de eerste volgende Weekkrant er een artikel zou staan.

Tot slot heeft Gemeentebelang expliciet gevraagd naar de beveiliging van de gegevens. “Een goed beveiligde opslag van de gegevens is noodzakelijk” aldus van Slooten. Het college gaf aan dat de gegevens maximaal beveiligd zijn en geen moment in gevaar zijn geweest.

De fractie van Gemeentebelang is voor nu tevreden met de antwoorden zoals die gegeven zijn maar zal de website van de gemeente nauwlettend in de gaten houden.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-