Hulpdiensten centraal op internationale 112-beurs Elspeet

Zaterdag 14 oktober 2017 vindt voor de tweede keer de internationale 112-beurs plaats. Na een groot succes in 2016 begonnen organisatoren Kees Verwijs en Melvin Bakker al snel aan het organiseren van een tweede editie. Op deze dag krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van de verschillende hulpverleningsdiensten.

Internationale verzamelbeurs
In het Kulturhus waar het evenement plaats vindt zal opnieuw een internationale verzamelbeurs plaats vinden. Naast standhouders uit Nederland zullen er ook mensen uit België, Duitsland en Frankrijk aanwezig zijn om hun waar te laten zien en/of aan te bieden. Verzamelaars kunnen informatie uitwisselen en bieden hun dubbele items aan, te denken aan bijvoorbeeld; helmen, emblemen, kleding maar ook modelauto’s.Tijdens de beurs zullen er ook een aantal nieuwe boeken worden gepresenteerd over de historie van de brandweer.

Zeventig hulpverleningsvoertuigen
Dit jaar nemen maar liefst zo’n zeventig hulpverleningsvoertuigen deel aan dit internationale evenement. Voertuigen komen vanuit alle windstreken naar Elspeet. Voertuigen van onder meer politie, brandweer, ambulance en bergingsvoertuigen zullen komen maar ook de minder bekende hulpverleners zullen zich presenteren. De gedurende dag zullen de diverse hulpdiensten en hulpverleners demonstraties verzorgen om de bezoekers te informeren.

’’Spoorloper” 
Tijdens het evenement zal een waar diorama ”De spoorloper” van Prorail worden verplaatst naar Elspeet, waarin bezoekers in een levensgrote kijkdoos ervaren dat je niet dichtbij het spoor moet komen en wat hiervan de gevaren zijn. Daarnaast zullen ook de mensen van de Nederlandse Spoorwegen Veiligheid & Service aanwezig zijn om te laten zien wat hun bijzondere tak van hulpverlening is.

Goed doel
Dit jaar zal de opbrengst van het evenement gaan naar de NVHP. (Nederlandse vereniging van Hemofilie Patiënten) Deze vereniging is een belangenvereniging van mensen met hemofilie of aanverwante erfelijke bloedstollingsstoornissen. Met deze opbrengst kan de vereniging wetenschappelijke onderzoeken doen. In Nederland zijn ongeveer 1.600 mensen met hemofilie, 1.250 van hen hebben zich aangesloten bij de NVHP.

Organisatoren Kees en Melvin laten weten dat het niet de bedoeling is om een commercieel evenement te gaan worden en willen graag de mensen de andere kant van de hulpdiensten laten zien.

In en rondom het Kulturhus
De 112-beurs vindt plaats op 14 oktober van 10:00 – 16:00 uur in en rondom het Kulturhus, Nachtegaalweg 2h in Elspeet. De entree bedraagt 2,50 euro voor volwassenen en 1,00 euro voor kinderen tot 12 jaar. (Alleen toegang onder begeleiding van volwassenen.)

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-