Jaarwisseling VNOG relatief rustig verlopen

De jaarwisseling in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is zonder echte problemen verlopen, op 2 kleinere incidenten na. De brandweer is in de blokperiode 140 keer uitgerukt. Bijna alle meldingen hadden de classificatie “kleine brand”. Het ging daarbij met name om heggen, bosjes, coniferen, afval en containers en een paar auto’s. In Zutphen (appartement) en Eerbeek (3 schuren) hebben branden (classificatie ‘middel’) gewoed. In Apeldoorn waren er daarnaast twee kleinere woningbrandjes.

In Zutphen was er een incident waarbij een automobilist over het gras is gereden waar op dat moment brandweermannen liepen. De weg was geblokkeerd omdat de brandweerauto op straat stond om een woningbrand te blussen, waarop de automobilist het grasveld verkoos om zijn tocht voort te zetten. De politie geeft aan dat er niet bewust is ingereden op de brandweermannen die daar op dat moment liepen. Wel is de man met redelijke snelheid over de slangen gereden, kortom agressief en opgefokt rijgedrag. Er komt een ‘stevig’ gesprek met de man. Het brandweerpersoneel heeft zich niet bedreigd gevoeld, maar het had ook anders kunnen aflopen.

Verder was er in Elburg onrust. De brandweer heeft om politieassistentie gevraagd. Die is gekomen, het publiek richtte zich toen tegen de politie waarbij de brandweer de politie heeft geholpen. Er zijn toen meerdere politie eenheden ter plaatse gegaan. De brandweer heeft zijn werk gewoon kunnen doen.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-