Jubileum voor Moeder&KindCentrum ziekenhuis St Jansdal Harderwijk

Maandag 5 februari bestaat het Moeder&KindCentrum van ziekenhuis St Jansdal vijf jaar. Afgelopen jaren bevielen er zo’n 6000 vrouwen en verbleven 2000 baby’s op de couveuse-unit. Het St Jansdal riep via Facebook de regio op om, ter ere van het jubileum, feestmutsjes te haken of te breien. Daar werd massaal gehoor aan gegeven, zelfs van over de Nederlandse grenzen kwamen pakketjes binnen. Vandaag werden de eerste mutsjes uitgereikt door verpleegkundige Mirjam en door de 5-jarige Gijs Kamphuis, de allereerste couveusebaby van toen.

De ouders van Xander en Amanda, een tweeling geboren op 22 januari, namen een van de mutsjes in ontvangst. “De mutsjes zijn geweldig. Veel leuker dan de standaard mutsjes. We vinden het super dat er zoveel mensen gehaakt hebben. Onze zoon heeft een vliegeniersmuts gekregen, hoe stoer!”

Er zijn tot nu toe ruim zevenhonderd mutsjes ingeleverd. Ze worden gebracht of komen per post uit alle windstreken: van Groningen tot Zeeland, Enschede, maar ook uit België en Denemarken. Het St Jansdal verwacht er nog meer en gaat alle mutsjes dit jaar uitdelen aan ouders van couveusekinderen en de pasgeborenen op de kraamafdeling. 

Samenblijven

Eén van de unieke facetten van het centrum is dat moeder en kind altijd samenblijven, ook als de baby opgenomen wordt. Het Moeder&Kind Centrum beschikt over vier zwangerenkamers en tien kraamsuites. Daarnaast zijn er tien zogenaamde couveusesuites.  Dit zijn unieke eenpersoonskamers waar één van de ouders dag en nacht bij hun baby kan blijven. De suite bevat alle professionele hulpmiddelen die nodig zijn voor de extra zorg voor de pasgeborene.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-