Mannen aangehouden voor overtreding Opiumwet

Twee mannen zijn vrijdagavond 6 januari aangehouden omdat zij in het bezit waren van een hoeveelheid drugs. Ze worden verdacht van overtreding van de Opiumwet.

Agenten kregen rond 20.30 uur de melding dat op de A28 bij Zwolle een personenauto een ANPR-controle passeerde en een ‘hit’ gaf. Ter hoogte van Nunspeet  hielden ze deze auto staande voor een controle. In de auto werden onder meer drie zakjes met een wit poeder, een flesje met een vloeistof en een injectiespuit aangetroffen. De twee inzittenden, een 37-jarige man uit Harderwijk en een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen.

ANPR
Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-