Met Hemelvaart: klassieke racemotoren in Classic Demo Nunspeet

Op donderdag 14 mei a.s. (Hemelvaartsdag) doen de straten van industrieterreinen Lepelingen I en II in Nunspeet weer dienst als circuit voor antieke motorfietsen. Vanaf 11.00 uur in de ochtend wordt het circuit gebruikt voor de training en ’s middags wordt van 13.00 uur tot 18.00 uur de “wedstrijd” verreden. De organisatie van de Classic Demo karakteriseert het evenement als een rijdend museum.

Parcours
Het parcours dat wordt gereden gaat over de Marconiweg, Hullerweg, Galvaniweg en een deel van de Waterweg. De organisatie verwacht meer dan 200 inschrijvingen van deelnemers te ontvangen die met hun klassieke motoren en brommers over het stratencircuit zullen gaan sjezen. Het is uitdrukkelijk geen race, maar er is wel een wedstrijd aan verbonden. Want wie het circuit het meest regelmatig aflegt is de winnaar.

Niet na 1972
De Classic Demo wordt georganiseerd door de Motorclub Nunspeet (MCN) in nauwe samenwerking met de Historisch Motorsport Vereniging (HMV). Er wordt gereden in verschillende klassen van 50 cc t/m 500 cc. Met daarbij ook een spectaculaire zijspanklasse. Om het historisch karakter van deze races te garanderen mogen alleen motorfietsen van het bouwjaar 1965 en ouder deelnemen. Voor de zijspan- en 50cc-klasse geldt niet jonger dan 1972. Vele merken van weleer zullen aan de start verschijnen, zoals Kreidler, Eysink, DKW, BMW, Norton, Ducati, Triumpf en Matchless.

Activiteiten voor kinderen
Kinderen zullen dit jaar zeker niet vergeten worden. Voor hen staat naast het horecaplein een 25m lange opblaasbare Mega Take-Outbaan opgesteld.

Gratis toegang
Het publiek heeft gratis toegang tot dit unieke evenement. Langs de Marconiweg, waar ook start en finish zijn, hebben toeschouwers het beste zicht. Het rennerskwartier komt aan de Edisonweg. Ook daar is het publiek welkom om de klassieke machines te bewonderen en met de coureurs een woordje te wisselen.

Bereikbaarheid
De organisatoren moedigen het publiek aan vooral op de fiets te komen. Op verschillende plekken langs het circuit zijn fietsenstallingen gerealiseerd. Wie toch met de auto komt kan parkeren op Lepelingen II.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-