Nieuwe dienstregeling Syntus, haltes Centrum, Bunte en ’t Hul vervallen!

Bus vervoerder Syntus heeft aangekondigd om op 14 december te starten met een gewijzigde dienstregeling voor 2015. In deze dienstregeling zijn een paar opvallende wijzigingen doorgevoerd. Het betreft het meest opvallende, het schrappen van de bushalte’s die door het centrum van Nunspeet gaan. Tot grote verbazing van mij omdat hier zowel verzorgingstehuizen aan zitten maar ook de Veluvine. Deze bus rijdt nu nog één keer in het uur langs het centrum maar dat zal vanaf 14 december niet meer zijn…

Ik ben op onderzoek uit gegaan en heb zowel gesproken met de persvoorlichter van Syntus als gemeente Nunspeet.

Syntus meldt het volgende:

Met betrekking tot de dienstregeling van de buslijnen op de Veluwe heeft Syntus moeten besluiten de routevoering van de busdienst 103 in Nunspeet te wijzigen ingaande 14 december 2014. De reden hiervan is dat wij niet aan de rijtijden kunnen voldoen waardoor mensen hun trein missen in zowel Nunspeet als Harderwijk. Eigenlijk speelt dit probleem al 3 jaar. Door het versnellen van de route kunnen wij een betrouwbaardere dienstregeling leveren voor inwoners van Hierden en Hulshorst. Dit heeft gevolgen voor inwoners van Nunspeet die naar Harderwijk willen reizen.

Lijn 103 zal uitsluitend via de Nijverheidsweg gaan rijden en niet meer via de Spoorlaan/Elburgerweg. Dit scheelt de broodnodige 2 a 3 minuten die nodig zijn om de aansluiting met de trein te halen. De bus zal keren via de Enkweg.

Alternatieven zijn bekeken en besproken met de  chauffeurs van Syntus (niet meer via bedrijventerrein of Harderwijk Centrum rijden) maar de beste optie is toch via de Nijverheidsweg.

Het gebruik van lijn 103 door inwoners van Nunspeet is zeer laag, hooguit een handje vol reizigers per dag. Bovendien reist niemand binnen Nunspeet van en naar het station. Reizigers die naar Harderwijk willen, moeten instapper op het station of aan de Waterweg. Alleen de mensen die instappen bij De Bunte (circa 4 instappers per dag) gaan er echt op achteruit.

Alle haltes aan de Elburgerweg blijven WEL in gebruik voor de scholierenlijnen naar Apeldoorn en Kampen. Uitsluitend de haltes Verzorgingstehuis Bunterhoek en de halte Gemeentehuis bedient Syntus niet meer vanaf zondag 14 december 2014.

De gemeente Nunspeet is het hier niet mee eens, ook de wat oudere buschauffeurs begrijpen het niet… zij zijn in gesprek gegaan met Syntus. De gemeente Nunspeet was niet goed op de hoogte van veranderingen van de dienstregelingen binnen Nunspeet. Enkele reizigers hebben de gemeente Nunspeet al gebeld waarom deze halte’s opgeheven worden.

Er wordt nu gekeken naar een passende oplossing voor dit probleem, dit moet namelijk wel snel gebeuren want over twee weken ligt de nieuwe dienstregeling op de weg.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-