Nieuwe website van de gemeente Nunspeet online

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft wethouder Leen van der Maas met een druk op de knop de nieuwe website van de gemeente Nunspeet gelanceerd.

De nieuwe website is ingericht op de wensen en eisen van een bezoeker van een gemeentelijke site. Met deze nieuwe site kan men direct en eenvoudig een afspraak maken, een melding doen, een uittreksel regelen of een vergunning inzien. De zoekfunctie is verbeterd en is op googlewijze opgebouwd. Wethouder van der Maas is content met de nieuwe website: ‘De dienstverlening staat bij ons als gemeente hoog in het vaandel en natuurlijk ook de digitale dienstverlening. Met de nieuwe website maken we weer een flinke slag op het digitale dienstverleningsvlak’.

Dienstverlening en online zaken doen

Er is onderzocht aan welke informatie u behoefte heeft. Het gaat niet meer om het zenden van zo volledig mogelijke informatie, maar om het optimaal organiseren van de dienstverlening. Dit levert een overzichtelijke website op, waar de inwoner, ondernemer en bezoeker snel en gemakkelijk uw weg vindt. Bovendien bieden we op deze website steeds meer online mogelijkheden, zodat men niet alleen informatie kunt vinden, maar direct zaken kunnen doen met de gemeente.

Zaakgericht werken

De gemeente Nunspeet gaat in 2016 zaakgericht werken. Dat betekent o.a. dat in het onderdeel Mijn Nunspeet (dat is een persoonlijke internetpagina) de aanvrager de status van een aanvraag of vergunning kan volgen.

Zoekmachine

De zoekfunctie van de nieuwe website ‘denkt mee’ door suggesties en aanvullingen te doen. Ook biedt de zoekfunctie u meer keuzevrijheid in het zoekgedrag. Voor ons is heel belangrijk dat het systeem zoektermen en zoekbewegingen registreert zodat de site steeds aangepast kan worden om de informatie nog beter toegankelijk te maken voor u.

Ook voor tablet en smartphone

Steeds meer mensen bezoeken de gemeentelijke website via een tablet of smartphone. De gemeente Nunspeet heeft er daarom voor gekozen om een website te maken met een responsive design. Dit betekent dat de weergave van de website zich automatisch aanpast bij verschillende resoluties (desktop, laptop, tablet, smartphone).

Groeimodel

De nieuwe website is een groeimodel en zal verder worden doorontwikkeld, zodat het digitale kanaal steeds meer mogelijkheden biedt. Ons doel is dat u steeds meer zaken direct via de website kunt afhandelen. Wij informeren u zodra u nieuwe mogelijkheden kunt gebruiken. Ook willen wij in 2016 de aansluiting realiseren met Mijn Overheid en de Berichtenbox.

Praktische informatie

Hoewel de website zo zorgvuldig mogelijk is opgebouwd, kan er altijd iets mis gaan bij het live gaan. De komende dagen worden alle webpagina’s nog een keer gescreend op eventuele foutjes in koppelingen en links. De gemeente lost eventuele fouten dan zo snel mogelijk op. Valt u iets op, dan kunt u dat melden via dit reactieformulier.

Wat vindt u van de nieuwe website?

Laat  weten wat u vindt van de nieuwe website! de gemeente hoort graag uw mening, zowel positief als negatief. Met uw bevindingen kunnen zij de website -daar waar mogelijk- nog beter laten aansluiten op uw wensen en behoeften. Ook dat kunt u melden via het reactieformulier.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-