Oliebollen voor hulpverleners

Om politie- en brandweermensen die bij de jaarwisseling moesten werken een hart onder de riem te steken, deelden SGP-jongeren en Tweede Kamerleden van de SGP op oudejaarsdag oliebollen aan hen uit. “Veiligheid is voor ons een zeer belangrijk thema. Dankzij onze politieagenten kunnen wij als Nederlanders veilig over straat. Daarom wilde wij vandaag onze steun aan hen betuigen”, aldus Willem Pos, voorzitter van SGP-jongeren.

De drie Kamerleden hadden elk hun eigen route. Fractievoorzitter Kees van der Staaij ging met de jongeren mee naar Gouda, Waddinxveen en Nieuwerkerk a/d IJssel. Elbert Dijkgraaf gaat naar Urk, Kampen, Elbrug en Nunspeet. En het Veenendaalse Kamerlid Roelof Bisschop deelt oliebollen uit in Barneveld, Veenendaal en Rhenen.

Van der Staaij noemt het “een steengoede actie van onze jongeren. Burgers zien vaak niet in hoe zwaar het werk van hulpdiensten is. Zij offeren veel op om ons zo’n veilig mogelijk leven te bieden. Als SGP staan wij vierkant achter onze politie- en brandweermensen en dit is een mooie manier om dat te onderstrepen.”

De Nederlandse politie kampt al jaren met onderbezetting. Daarom bepleit de SGP in haar verkiezingsprogramma dat er geld moet worden vrijgemaakt voor zeker 5.000 extra politieagenten. Van der Staaij: “Niet alleen in de stad, maar juist ook op het platteland moet er meer blauw op straat komen. Met meer wijkagenten kunnen we ook de dorpen veilig houden. Dat is een speerpunt in de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.”

Pos beaamt dit. “De veiligheidsdiensten zijn de basisverzekering voor onze vrijheid. Daarom moet er hard geïnvesteerd worden in het uitbreiden van onze politie. Maar ook als burgers moeten we tonen achter agenten te staan. Dat willen wij als SGP-jongeren vandaag met onze actie onderstrepen.”

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-