Open dag Scouting Nunspeet meer dan geslaagd

De open dag die afgelopen zaterdag bij Scouting Nunspeet werd gehouden was meer dan geslaagd. In totaal waren er 20 kijkers die zich een dagje hebben laten uitdagen bij Scouting. Daarnaast waren er ook kinderen die een Survival Experience hadden gewonnen op de Facebookpagina van Scouting Nunspeet. Een gezellige boel dus!

De Bevers trapten de dag af met een cluedospel, op een bijzondere manier zelf limonade maken en marshmallows roosteren boven een vuurtje. De Meisjeswelpen hebben zich vermaakt met allerlei spelletjes, het bedwingen van een touwbaan en het bouwen van torens met stokken. Ook zij hebben ten slotte, net als de Bevers, marshmallows geroosterd.

Bij de Verkenners werd een touwparcours en een kabelbaan gebouwd en een dakotahol (soort primitief gasfornuis) waar een frituurpan op moest komen. De Jongenswelpen hebben zich vervolgens goed vermaakt op het touwparcours dat de Verkenners hadden gebouwd: zij konden er heerlijk in klauteren en klimmen nadat ze eerst verschillende spelletjes hadden gedaan, waaronder spijkerbroek hangen en het wat ruigere ‘Hollandse Leeuwen’. De meiden van de Scouts hebben onder andere zelf een petroleumbrandertje gemaakt van oude blikjes en onze oudste jeugdleden, de Explorers, hebben zelf een waterglijbaan gebouwd.

Om 16:00 kwam er een groep kinderen die de Survival Experience hadden gewonnen op Facebook. Ook zij lieten zich uitdagen door het touwparcours te bedwingen en de kabelbaan af te roetsjen. Verder werd er gekookt: de kinderen sneden zelf groente voor groentesoep, ze maakten brooddeeg en bananenboten en er werd zelfs thee van dennennaalden gedronken.

 

Het was een dag vol mooi weer, uitdaging en gezelligheid. Volgende week komt een groot aantal van de kijkers van de open dag weer meedoen. Scouting Nunspeet is blij dat zoveel mensen enthousiast zijn over Scouting en hoopt dat er nóg meer kinderen (en vrijwilligers) bij komen.

 

Ook zin in een uitdaging? Je bent iedere zaterdag welkom om te komen kijken! Je kunt zelfs drie keer gratis mee komen doen. Kijk voor meer informatie op www.scoutingnunspeet.nl.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-