Oranjedienstregeling NS Koningsdag 2015

Op zondagavond 26 april en maandag 27 april rijden de treinen volgens de Oranjedienstregeling. De NS zet deze dagen langere en op sommige trajecten extra treinen in om iedereen met de trein naar zijn Koningsdagfeest te brengen. Dit kan betekenen dat treinen op andere tijden of van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Soms krijg je te maken met een extra overstap. 

Daarnaast neemt de NS op sommige stations maatregelen in verband met de verwachte drukte. Zo kunnen bagagekluizen op de stations gesloten zijn. We adviseren je om vooraf je heen- en terugreis te plannen met de NS Reisplanner en je OV-chipkaart van tevoren op te laden. Je kunt ook alvast online je vervoerbewijs kopen. Net als voorgaande jaren is op Koningsnacht & -dag alcohol niet toegestaan op stations en in de trein. Kijk voor meer informatie bij Praktische informatie.

Reizen van en naar Amsterdam Centraal

In Amsterdam worden op Koningsdag veel verschillende evenementen georganiseerd. Bekijk de aanbevolen route naar jouw evenement hier.

Goed om te weten

  • Station Amsterdam RAI is op maandag 27 april gesloten voor trein en metro. Je kunt reizen via station Amsterdam Zuid.
  • Er stoppen geen trams en bussen, maar wel metro’s op station Amsterdam Centraal. Check voor de gewijzigde dienstregeling GVB.nl.
  • Taxistandplaatsen in het centrum van Amsterdam zijn op Koningsdag tijdelijk opgeheven. Ze zijn die dag te vinden op de Haarlemmerhouttuinen en voor hotel Barbizon.
  • Houd tijdens je reis de digitale schermen en de omroepberichten op de stations en in de treinen in de gaten voor actuele informatie.

Reizen van en naar Eindhoven

Goed om te weten

  • Bij aankomst op station Eindhoven verlaat je het station via de Buszijde (Neckerspoel). Voor de terugreis ga je het station binnen via de ingang aan de Centrumzijde.

Reizen van en naar Schiphol

NS adviseert reizigers naar Schiphol tenminste een half uur extra reistijd in te plannen voor het halen van een vlucht of trein, in verband met de verwachte drukte op de stations en in de treinen rondom Amsterdam.

Intercity Direct

Er worden op Koningsdag veel reizigers op station Amsterdam Centraal verwacht. De Intercity Direct vertrekt daarom op maandag 27 april niet vanaf Amsterdam Centraal, maar vanaf station Schiphol.

Internationale treinen

Vanwege de verwachte drukte op Amsterdam Centraal, heeft NS International de dienstregeling aangepast. Alle internationale treinen rijden op maandag 27 april niet van en naar Amsterdam Centraal. Afhankelijk van de bestemming rijden deze treinen tot en vanaf de stations Schiphol, Utrecht Centraal of Amersfoort. We adviseren reizigers tenminste een half uur eerder uit Amsterdam te vertrekken om de internationale trein te halen.

Kijk voor meer informatie op nsinternational.nl

Plan je reis

Ga goed voorbereid op pad en plan je reis met de NS Reisplanner. Hierin kun je zien wat onze Oranjedienstregeling voor jouw reis betekent. Houd rekening met veel drukte en eventueel extra reistijd. Check ook alvast je terugreis. Als je laat op de avond nog naar huis reist, kijk dan vooraf of je je aansluiting kunt halen.

Kijk op de dag zelf, kort voor vertrek, voor het meest actuele advies. Op het station zie je de actuele vertrekinformatie op de digitale schermen. Check onderweg m.ns.nl of de Reisplanner Xtra app.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-