Outdoor Nunspeet zet centrum van Staatsbosbeheer voort

Vanaf februari neemt Outdoor Centrum Nunspeet de exploitatie van het Buitencentrum Veluwe Noord aan de Plesmanlaan over van Staatsbosbeheer. Zij zetten het beheer voort onder de nieuwe naam ‘Bezoekerscentrum Nunspeet’. In de nieuwe situatie handhaaft Staatsbosbeheer een informatiepunt over de natuur en recreatiemogelijkheden in de streek. Het centrum blijft voor toeristen dus hét startpunt voor een bezoek aan de Noord Veluwe.

Bezoekerscentrum Nunspeet houdt vooralsnog dezelfde openingstijden aan, namelijk open op woensdag, in de weekenden en schoolvakanties. Van 5 januari tot 14 februari is het centrum even gesloten om in het gebouw een aantal aanpassingen te doen. In de voorjaarsvakantie is het bezoekerscentrum weer open. Staatsbosbeheer blijft er naast het informatiepunt ook het populaire kabouterpad draaien. En ook starten er diverse excursies, zoals de Grote Vijf.

Samenwerking tussen de partijen is gestart met de ontwikkeling van een plan voor een natuurbelevenispark bij het centrum, met een klimbos, bosgolf en voorzieningen in het centrum, zoals kleinschalige horeca. In 2013 is door Staatsbosbeheer voor de uitbreiding van recreatieve mogelijkheden een procedure voor bestemmingswijziging gestart. De procedure loopt nog. Voor het duurzaam voorzetten van het Bezoekerscentrum Nunspeet is realisatie van het natuurbelevingspark essentieel.

Outdoor Centrum Nunspeet is een jong bedrijf met hun wortels in Nunspeet. Ze bestaan ruim vijf jaar en zijn actief met avontuurlijke arrangementen en bedrijfsuitjes in de natuur. De komende tijd werken zij hun plannen verder uit voor het Bezoekerscentrum Nunspeet. Zo wordt er entree gevraagd voor de tentoonstelling en willen ze de expositie vernieuwen.

Voor Staatsbosbeheer is het niet mogelijk het centrum alleen voort te zetten. Door samenwerking met deze lokale ondernemer, met de combinatie van activiteiten, bestaat die mogelijkheid wel. De komende periode wordt ook bekeken hoe andere partijen, in samenwerking met Outdoor Nunspeet, kunnen bijdragen aan het succes van het Bezoekerscentrum. Het Leesten bij Apeldoorn wordt voor Staatsbosbeheer de centrale locatie voor een toekomstig Buitencentrum. De verwachting is dat een Buitencentrum daar in 2016 zijn deuren kan openen.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-