Reactietijden spoedmeldingen politie bekend

In noodsituaties laat de politie alles uit haar handen vallen om zo snel mogelijk aanwezig te kunnen zijn. In 2016 was zij meestal binnen 3 tot 10 minuten na een spoedmelding ter plaatse. Cijfers hierover zijn woensdag 22 maart gepubliceerd op Politie.nl.

Gemiddeld waren agenten in 84 procent van alle spoedmeldingen binnen 15 minuten aanwezig, met een duidelijke piek tussen de 3 en 10 minuten. Dit percentage is vrijwel gelijk aan 2015. Het korps streeft er echter naar om in 90 procent binnen 15 minuten aanwezig te zijn, en voldeed daar in 2016 dus helaas opnieuw niet aan.

Waarom legt de politie die lat zo hoog? Politiechef Oscar Dros is er duidelijk over: ‘We zijn ambitieus. Geen streefwaarde is geen optie. Daarmee geven we burgers het signaal dat we reactietijden niet belangrijk vinden. En een haalbare norm stelt te snel tevreden. We willen blijven zoeken naar mogelijkheden om onze tijden verder te verbeteren.’

In zijn eigen eenheid, Noord-Nederland, liet Dros onderzoeken welke extra investering gedaan moest worden om die laatste paar procenten te winnen. Om in 90 procent van de spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn, zou hij vijfhonderd politiemensen uit andere taakvelden moeten verplaatsen naar de noodhulp. Heel veel ander belangrijk politiewerk zou dan blijven liggen. ‘Een onevenredige investering’, aldus Dros.

Nunspeet
In 2016 kwamen bij de politie 322 spoedmeldingen binnen in de gemeente Nunspeet. In 82,6% van de meldingen was de politie binnen 15 minuten aanwezig.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

0341-770181

-advertentie-
×

Hallo!

Heb je een vraag, of wil je gewoon een gezellig gesprek?  Klik op mijn naam.. :-)

×