Tot 14 jaar cel verdachten woningoverval Arthur Briëtstraat Nunspeet

Drie verdachten van gewelddadige roofovervallen in Nunspeet en Doetinchem hoorden woensdag in de rechtbank Zutphen celstraffen tot 14 jaar tegen zich eisen.

Geïntimeerde slachtoffers durfden geen aangifte te doen. Het Openbaar Ministerie denkt dat met de aanhouding van dit drietal een reeks nieuwe overvallen is gestopt.

Een van de drie verdachten, de 26-jarige F.G. uit Turkije, heeft de overval in Nunspeet bekend. De 28-jarige E.Y. uit de gemeente Oude IJsselstreek ontkende en de 41-jarige E.K. uit ‘s-Heerenberg hulde zich in stilzwijgen.

Overval
Op 6 juli net na middernacht wordt er aangebeld bij de woning van het stel in de Arthur Briëtstraat in Nunspeet. De vrouw ligt al op bed en de man doet open. Drie mannen vragen of meneer Atilla aanwezig is. De man zegt dat die persoon er niet woont en voordat hij de deur sluit, dringen de mannen de woning binnen. De man wordt tegen de grond geslagen en met tape geboeid. Ze dreigen zijn vrouw te doden als hij niet meldt waar het goud of geld ligt. Zijn vrouw wordt van de overvallers boven opgehaald. Ze vertelt agenten later dat een van hen een pistool tegen haar hoofd drukte.

Een andere overvallen heeft een mes in zijn handen. Met de punt van het mes strijkt deze langs haar keel. Als iemand op de deurbel drukt, vluchten de overvallers het huis uit. De persoon die aanbelde was de zoon van het stel. Hij wist mogelijk nog te melden dat de overvallers er in een Volkswagen Golf vandoor gingen. Die auto was eerder die dag al door een agent gesignaleerd. Hij wist dat nog omdat hij de wagen toen al verdacht vond.

Achtervolging
Een achtervolging tussen Nunspeet en Epe volgt. Bij de klopjacht werd ook een helikopter ingezet. Later die nacht wordt de wagen verlaten aangetroffen. In een tuin van een woning in Epe wordt Y. aangetroffen, de eigenaar van de wagen.

Technische sporen wijzen op de aanwezigheid van de drie verdachten in de woning. Zo zijn zeer waarschijnlijk van K. afkomstige vingerafdrukken gevonden op de tape waarmee de man was verbonden. Y. droeg bij de fouillering een papiertje bij zich met daarop het adres van de overvallen woning en hij had een creditcard van het paar bij zich. Hij zei dat hij die twee voorwerpen in de auto had gevonden. Tegen Y. werd 9 jaar cel geëist voor zijn rol in de overval in Nunspeet. K. en G. hoorden dezelfde eis. Daarnaast eiste de officier van justitie tegen hen ook nog eens 5 jaar cel voor de overval in Doetinchem. De raadsman van G. viel bijkans van zijn stoel van deze eis, zei hij. De raadsman van K. hekelde het onderzoek. Een van de slachtoffers van de overval in Doetinchem zou door de politie informatie zijn voorgehouden over zijn cliënt. Vonnis op 9 april. (bron: Stentor)

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-