Veel spektakel op de Veiligheidsdag 13 juni in Nunspeet

Op zaterdag 13 juni a.s. zijn er in en rond de Nunspeetse brandweerkazerne en het Rode Kruisgebouw aan de Elburgerweg tal van activiteiten en demonstraties die allemaal in het teken staan van veiligheid. Ook de Dienst Landelijke Eenheid aan de Waterweg (Bereden Politie) opent die dag haar deuren voor het publiek. De brandweer, de politie, de ambulancedienst, het Rode Kruis en Hartveilig Wonen organiseren deze dag gezamenlijk om het thema veiligheid breed voor het voetlicht te brengen. Om 10.00 uur opent burgemeester van Hemmen de dag. Tot 15.00 uur is er een aantrekkelijk programma op beide locaties.

Op het terrein rond de brandweerkazerne zullen de gezamenlijke hulpdiensten diverse demonstraties geven. Bijvoorbeeld hoe er samengewerkt wordt om een slachtoffer na een ongeval uit een auto te bevrijden. Maar ook  aanhouding van agressieve personen door de politie en ongevallen met gevaarlijke stoffen staan op het programma.

Bewustwording is een belangrijk thema op de veiligheidsdag. Er zijn informatiestands over bijvoorbeeld brandpreventie, de brandwondenstichting, brandveilig leven, Hartveilig Wonen, inbraakpreventie, het Rode Kruis en Burgernet. Maar ook een spectaculaire demonstratie van een vlam in de pan en ontploffing van campinggasbusjes staan op het programma. Op de ademluchtbaan is met mogelijk om met een ademluchttoestel op te ervaren hoe moeilijk het is om in een ruimte gevuld met rook de weg te vinden. Verder zijn de voertuigen van de hulpdiensten te bezichtigen. Ook zijn op de veiligheidsdag enkele bijzondere voertuigen aanwezig zoals een ladderwagen van de Amerikaanse brandweer en een crashtender van Defensie. Defensie zal ook de Fire Bucket leveren die ingezet wordt bij natuurbrandbestrijding. Ook zal er uit Utrecht een verreiker van de brandweer aanwezig zijn en uit Haaglanden komt de Brandweermotor. Tevens zal door bergingsbedrijf Stouwdam een bergingsvoertuig aanwezig zijn. Dus materieel genoeg om te bekijken.

Dienst Landelijke Eenheid (Bereden Politie)

Aan de Waterweg 35 in Nunspeet opent de Bereden Politie van 10.00 tot 15.00 uur ook haar deuren voor het publiek. Tijdens de dag staan demonstraties van de politieruiters en -paarden op het programma. Bezoekers krijgen onder andere aanhoudingen te paard en ME-charges te zien Daarnaast kunnen ze een kijkje nemen bij de training van jonge politiepaarden en in het stallencomplex en is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige politieagenten. Ook zal de politiehelikopter aanwezig zijn deze dag.

Maar niet alleen de paarden en ruiters laten deze dag zien wat ze in huis hebben. Ook de surveillance- en speurhonden en hun geleiders van de Landelijke Eenheid leveren een bijdrage, alsook politiebikers en motoragenten.

De toegang is gratis. Bezoekers aan de Waterweg wordt wel verzocht een legitimatiebewijs mee te nemen en eigen hond(en) thuis te laten. Verder is ook aan de inwendige mens gedacht. Voor de allerkleintjes is er een springkussen aanwezig. Het meenemen van huisdieren is helaas niet toegestaan op het terrein. Hulphonden uiteraard wel.

Parkeren en pendeldienst

Bij de Bereden Politie aan de Waterweg is voldoende parkeergelegenheid. De parkeerruimte rond de brandweerkazerne en het Rode Kruisgebouw is beperkt. Bezoekers wordt geadviseerd zo veel mogelijk op fiets te komen. Parkeren is ook mogelijk op het parkeerterrein van Veluvine (is op loopafstand). Verder rijdt er van 10.00 tot 15.00 uur een paardentram continu een pendeldienst tussen de brandweerkazerne en de Waterweg.

Concert Nederlands Politie Orkest

De veiligheidsdag zal worden afgesloten met een concert van het Nederlands Politie Orkest in Veluvine. Het orkest brengt onder andere de show ‘One for All’ ten gehore. Kaarten á € 2,50 zijn verkrijgbaar bij Veluvine (www.veluvinenunspeet.nl).

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-