Verdachte van wisseltruc dankzij oplettende cassière door politie aangehouden

Dankzij een oplettende cassière van een supermarkt in Elburg heeft de politie op dinsdag 1 april in Nunspeet een 54-jarige Oost-Europeaan aangehouden. Hij wordt verdacht in meerdere winkels een wisseltruc te hebben toegepast met bankbiljetten.

Waarschuwing effectief
Dat het doorgeven van verdachte situaties binnen de winkelbranche effectief kan zijn bleek gisteren. Een cassière van de Plus Supermarkt wist, dat er binnen de branche gewaarschuwd was voor wisseltrucs. Toen zij dan ook aan het begin van de middag een buitenlands sprekende man aan haar kassa kreeg die vroeg om bankbiljetten voor grotere coupures in te wisselen, ging zij hier niet op in. De bedrijfsleider werd gewaarschuwd, maar de man was inmiddels vetrokken.

Aangehouden
De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in. Gelukkig was er ook een kenteken van de auto waarin de man reed bekend. Agenten troffen de bewuste man in de Aldi in Nunspeet aan. Hier werd hij aangehouden en tijdens een eerste onderzoek in de politiebestanden blijkt dat hij vermoedelijk vaker een wisseltruc heeft uitgevoerd. Hij is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-