Vogelvereniging De Nachtegaal Nunspeet 60 jaar!

Op 2 januari 1953 kwamen drie mensen bijeen om het bestuur van vogelvereniging De Nachtegaal te vormen. Na nog meer leden te hebben gevonden werd een start gemaakt met de vereniging. Inmiddels zijn we 60 jaar verder en bestaat De Nachtegaal nog steeds.

Mannus de Boer en Berend Jan van Milligen waren, een week voor de receptie, aanwezig in de studio om te praten over dit jubileum. Mannus heeft in 1998 de taak van secretaris op zich genomen. Berend is in 2006 voorzitter geworden. Beide heren hebben altijd al iets met vogels gehad.

Mannus begon zich voor deze hobby te interesseren op 17-jarige leeftijd. In diensttijd is hij even gestopt, maar daarna heeft hij het weer opgepakt. Voor Berend Jan begon de hobby bij een buurman. De vereniging telt momenteel zo’n 95 leden, in de leeftijd van 14 tot 75 jaar.

Volgens de beide heren is de vogelsport toch wel meer voor de wat oudere mensen. Tegenwoordig worden de tuintjes achter de huizen wat kleiner, waardoor er al snel gebrek aan ruimte is. Daarbij komt ook dat niet iedereen het op prijs stelt om het gezang van de vogels aan te horen.

Jaarlijks organiseert de vereniging een keuring. Door een officiële keurmeester van de Nederlandse bond kunnen vogelliefhebbers hun ‘pronkexemplaren’ laten keuren. Er wordt op diverse onderdelen geïnspecteerd. De snavel, vleugels, poten en de houding van de vogel zijn daarbij erg belangrijk.

Wanneer twee vogels gelijk op gaan in het aantal punten, wordt gekeken naar andere aspecten, zoals de verzorging van de kooi. Mocht dat bij de één net iets beter zijn dan bij de andere, dan wordt daarop de laatste punt uitgedeeld. Zaterdag 19 januari wordt het echte feestje gevierd. Ook een aantal jubilarissen worden in het zonnetje gezet.IMG_6462

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-