Woensdag 20 augustus de Ronde van Nunspeet 2014

Op woensdag 20 augustus zal het centrum van Nunspeet geheel in het teken staan van het wielrennen. Voor het vierde achtereen volgende jaar (43e editie), wordt dan de Ronde van Nunspeet georganiseerd. Op het inmiddels bekende parkoers in het centrum van Nunspeet, vormt ook dit jaar de Elite wedstrijd over 55 ronden de absolute hoofdmoot van een enerverende wieleravond. Het is tevens de finale, van het AB Plastics Algemene en Het Keukenbureau Sprint klassementen, waarbij een uitdagend prijzenpot te verdelen is.

Dat de ‘Ronden-formule’ inmiddels aanslaat bewijst de interesse die er is. Dit jaar wilde Wezep ook meedoen, maar door gebrek aan deelnemers (concurrentie andere wedstrijden) is deze ronde (20 mei) komen te vervallen. Net als de Ronde van Hierden, 3 mei. jl. Er volgen eerst nog ronden in Ermelo (2 juli), Epe (9 juli) en Elspeet (13 aug.), voordat de brede top van het Elite-wielrennen uit geheel Nederland, in Nunspeet de finale op woensdagavond aangaat.

Vóór de Elite/Amateur wedstrijd, wordt de wieleravond geopend door een 2-tal wedstrijden om het ‘Kampioenschap van Nunspeet’. Allereerst de Jongeren-wedstrijd over 3 verkorte ronden voor jongens en meisjes t/m 12 jaar. Daarna om halfzeven de recreanten wedstrijd (m/v) over 20 minuten. Deze is bedoeld voor inwoners van de gemeente Nunspeet; dus ook TC De Volharding leden kunnen meedoen. Het parkoers is hetzelfde als vorig jaar. Na de start op de Dorpstraat, gaat men via de Stationslaan, links de Driestweg in, steekt de Bergakkerweg over en gaat rechts de Spoorlaan in. Vervolgens drie keer links te weten Schoolweg, Veldweg en Driestweg. Op het kruispunt met de Spoorlaan rechts en direct links om wederom de Dorpstraat in te gaan. De nummers 1,2 & 3 worden bij alle categorieën gehuldigd en krijgen mooie, door de Gemeente Nunspeet beschikbaar gestelde bokalen en uitgereikt cq. gekust door de zeer aantrekkelijke Miss Jill. Daar ga je toch voor!!!

We hebben gemeend dit wielerfestijn iets breder te trekken en er een soort ‘Nunspeetse Fietsdag’ van te maken. De bedoeling is dat er op de Markt ’s middags een zgn. E-Bike, testen diverse electr.fietsen van Nunspeetse fietshandelaren en door gemeente Nunspeet geïnitieerd, en Fiets-X, fietscross demo en beoefening, georganiseerd gaat worden. Dit nog o.v.b.

Voor de sponsoren, die het gezamenlijk mogelijk maken dit evenement te laten plaatsvinden, staat een inmiddels vertrouwde geheel verzorgde Hospitality-tent aan het parkoers. Hoofdsponsor is de Rabobank Noord Veluwe, welke een meerjarige verbintenis met de organisatie vorig jaar is aangegaan. Uiteraard mogen er wederom verrassingen en spannende wedstrijden verwacht worden, welke mede door de inzet van vrijwilligers en belangstellenden mogelijk wordt gemaakt.

Veiligheid

Veiligheid van renner en toeschouwer is een zeer belangrijk aandachtspunt van de organisatie. Echter een parkoers van 1500 meter kun je niet geheel afzetten met dranghekken. Wel zullen extra mensen worden ingezet en speciale oversteekplaatsen. De horeca langs het parkoers zal worden gevraagd hun terrassen af te stemmen op het wielerspektakel, alwaar ook wedstrijdinformatie ten gehore zal worden gebracht. Hierdoor hoeft niemand iets te missen van het wielerspektakel.

Programma

17.30 uur Hospitality open Dorpsstraat
18.00 uur Opening Wielerronde
18.15 uur “Kampioenschap van Nunspeet” Jeugd tot 12 jaar (3 ronden verkort parcours)
18.30 uur “Kampioenschap van Nunspeet” Recreanten gemeente Nunspeet (20 min.)
19.00 uur Huldiging Jeugd en Recreanten
19.10 uur Promo-karavaan
19.30 uur “Ronde van Nunspeet” – Elite
Finales “AB Plastics” & “Franken Harderwijk”
resp. Algemeen & Sprint klassement
21.30 uur Huldiging (Dorpstraat)

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-