Woninginbraken; 11-12-13, ‘1 dagniet’!

Samen met de inwoners willen de politie en en de gemeente inbrekers een halt toeroepen. Daarom doet Nunspeet mee met de landelijke actie: 11-12-13, 11 december 2013, 1 dagniet. Dat staat voor 1 dag geen woninginbraken.

Aandacht voor eigen verantwoordelijkheid
In de wintermaanden stijgt vaak het aantal inbraken. De donkere dagen bieden inbrekers meer gelegenheid om ongezien toe te slaan. Maar het risico daarop kan iedereen met simpele maatregelen verkleinen. Naast degelijk hang- en sluitwerk is het gebruik van tijdschakelaars een goede oplossing. Ook bij afwezigheid lijkt de woning bewoond. Maar ook een simpel iets als het sluiten van ramen en deuren wordt vaak vergeten.

Wanneer iedereen z’n eigen verantwoordelijkheid hierin goed neemt, zal het aantal woninginbraken dalen (in 2012 waren er 120 woninginbraken in de gemeente Nunspeet).

Witte voetjes
Om de aandacht hierop te vestigen gaat op woensdagavond 11 december2013 een groep leerlingen van de Nuborgh de wijken van Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten in. Samen met de wijkagenten en Bijzondere Opsporingsambtenaren gaan ze situaties opzoeken die niet inbraakveilig zijn. Bij het aantreffen daarvan, zoals bijvoorbeeld een niet afgesloten schuur, openstaande ramen en deuren, of een woning zonder verlichting, laten de leerlingen voor de bewoners een ‘wit voetje’ achter. Een kartonnen voetafdruk met de tekst “Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn….”.

Krijgt u hem morgen?
-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-