Zomervakantie bij Bezoekerscentrum Nunspeet

Op woensdag 1 juli is er speciaal voor kinderen een vogelaarsmiddag. Samen met de gids gaan de deelnemers op zoek naar de vogels in het bos. Met verrekijkers worden de vrolijke fluiters goed bekeken. De kinderen leren de namen van de vogels en waaraan ze herkend kunnen worden. Na het bekijken, knutselen de kinderen hun eigen fantasievogel voor thuis. Aanmelden noodzakelijk.

Woensdag 8 juli worden er bosdieren geknutseld. De jongere kinderen gaan aan de slag met een houten beestje en speelmais, terwijl de oudere kinderen met materialen uit het bos in de weer gaan.

Zaterdag 11 juli klimmen kinderen als ware apen de boom in tijdens het monkey climben. De apen eten alleen geen bananen, maar bakken een broodje boven het kampvuur en krijgen hier een knakworstje op.

Uilen eten hun prooi met huid en haar op. Alle onverteerbare delen, zoals botjes en haar, braken ze uit in een braakbal. Op dinsdag 14 juli gaan kinderen deze ballen uitpluizen. De mooiste botjes worden opgeplakt op een braakbalschilderij.

De zoektocht naar Robin Hood vindt plaats op donderdag 16 juli. Kinderen ontdekken hun schietkwaliteiten tijdens het boogschieten. Voor de lekkere trek wordt ook deze dag een broodje gebakken boven het kampvuur.

Zondag 19 juli is er “Gipssporen maken”. Kinderen maken een vossen- of reeënspoor in het zand en gieten er vervolgens gips in. Tijden het drogen is er een fotospoortocht uitgezet waar de kinderen hun kennis over diersporen testen. Als het gips droog is, wordt het in een leuk kleurtje geverfd.

Echte onderzoekers kunnen hun lol op tijdens “Wat leeft er in en om een ven?”. Met de gids wordt er gezocht naar het waterleven. Waterkevers, muggenlarven en salamanders, wat de deelnemers tegenkomen is natuurlijk een verrassing. Deze activiteit vindt plaats op woensdag 22 juli. Aanmelden noodzakelijk.

Insecten houden van schuil- en nestelplekjes. Om ze een handje te helpen worden er op vrijdag 24 juli insectenhotels gemaakt. Een blik wordt helemaal opgevuld met knoopkruid en vervolgens mooi versierd met natuurlijke materialen. Een leuk souvenirtje voor thuis.

Dinsdag 28 juli wordt de zomer gevierd bij het bezoekerscentrum. Er is een leuke wandeling met opdrachtjes uitgezet door het bos. Vooraf worden de kinderen geschminkt en na afloop staat het kampvuur klaar voor een lekker broodje knakworst. Een leuke activiteit voor het hele gezin. Aanmelden gewenst.

Rembrandt was misschien een goede schilder, maar kinderen zijn geweldige schilders. Donderdag 30 juli worden de mooiste 3D-schilderijen gemaakt met verf en natuurlijke materialen.

De tijden en de kosten voor deze activiteiten variëren. Voor meer informatie en/of aanmelden, neem contact op met Bezoekerscentrum Nunspeet via info@bezoekerscentrumnunspeet.nl of 0341-217011.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-