15 jarige Nunspeter verzet zich bij aanhouding, politieagente breekt twee vingers

Een 15-jarige jongen uit Nunspeet is in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli op de Stationslaan aangehouden voor vandalisme en wederspannigheid. Hij verzette zich daarbij waardoor een politieagente twee vingers brak.

De politie kreeg even na middernacht een melding dat de verdachte, ondanks zijn leeftijd, alcohol nuttigde in een horecagelegenheid. Toen de politie de jongen op straat aansprak gaf hij aan met rust gelaten te willen worden omdat hij anders agressief werd. De agenten lieten de jongen daarop met rust maar bleven wel zicht op hem houden. Toen hij even later fietsen omver begon te trappen en niet reageerde op aanspreken, werd besloten hem aan te houden. Daarbij verzette hij zich zodanig dat een agente twee vingers brak. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-