70 jaar vrijheid, herdenken en vieren in Nunspeet

In de komende weken wordt in de gemeente Nunspeet op diverse plaatsen en tijdstippen stilgestaan bij de bevrijding. In het kader van 70 jaar vrijheid zijn er diverse herdenkingen, concerten en bevrijdingsfestiviteiten.

Bevrijdingsconcerten
In het Vierhouter Dorpshuis is op vrijdag 17 april een optreden van het Vierhouterkoor en een toneeluitvoering van de SWON.

In Elspeet geven op dezelfde dag de Elspeetse Fanfare en het Elspeets Mannenensemble in het Kulturhus een bevrijdingsconcert, aanvang 20.00 uur.

In Nunspeet is op zaterdag 18 april a.s. om 18.45 uur een herdenkingsplechtigheid bij het Canadees monument aan de Laan. Aansluitend om 20.15 uur geven de Nunspeetse Harmonie en het Nunspeets Mannenkoor een bevrijdingsconcert in de Dorpskerk. Afwisselend brengen ze indrukwekkende nummers ten gehore rond het thema ‘vrijheid’.

Elspeet Memorial Tour
Op zaterdag 18 april a.s. wordt de Elspeet Memorial Tour gehouden, een herdenkings–bevrijdingstour met historische legervoertuigen, waarin de gebeurtenissen van toen opnieuw voorbij komen. De tour gaat langs crashsites, historische beladen plaatsen uit de Tweede Wereldoorlog en oorlogs-monumenten in de gemeente Nunspeet. Van 12.00 tot 13.00 uur houden de voertuigen een staticshow rond het Nunspeetse marktplein. Om 12.20 uur brengen hier de “No.1077 (Edambusters) Squadron RAFA” met een fly-over een luchtgroet en zullen ook als eerbetoon aan de omgekomen piloten in formatie over de Algemene Begraafplaats (Eperweg) vliegen .

Om 15.00 uur is er op de plek aan de Schaarweg in Elspeet waar op 20 februari 1944 een Lancaster neerstortte een herdenkingsplechtigheid. Om 15.20 uur zal de Koninklijke Luchtmacht daar met een fly-by door een historische Spitfire een  eerbetoon brengen aan de omgekomen crew van de Lancaster JB-609.

In alle kernen van de gemeente zijn op 4 mei herdenkingsplechtigheden en op 5 mei bevrijdingsfestiviteiten. De feestelijke programma’s worden binnenkort bekendgemaakt.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

0341-770181

Melvin op Instagram

Unsupported request - method type: get
-advertentie-
×

Hallo!

Heb je een vraag, of wil je gewoon een gezellig gesprek?  Klik op mijn naam.. :-)

×