Elspeet zaterdag 11 april toneel voor provinciale brandweerwedstrijden

Elspeet kleurt zaterdag 11 april a.s. rood! Maar liefst 20 brandweerkorpsen uit heel Gelderland strijden dan om de eer tijdens de provinciale brandweerwedstrijden. Namens het  Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité organiseert de Elspeetse brandweer deze ‘vaardigheidstoetsen’. De dag staat in het teken van een realistische inzet, ergens in Elspeet, met het accent op eigen veiligheid, hulpverlening, blussing en coördinatie met meerdere disciplines. 

Landelijk wordt er binnen de brandweer veel aandacht gegeven aan opleiden en oefenen. Daarom is het meedoen aan brandweerwedstrijden een serieuze aangelegenheid. In een onderlinge competitie worden de kennis en vaardigheden van de deelnemende korpsen in praktijk gebracht en beoordeeld door een vakkundige jury.

De locatie wordt vooraf niet bekend gemaakt (moet uiteraard een verrassing blijven voor de deelnemende ploegen) maar is deze dag aan de oude brandweerkazerne, (Nunspeterweg 3 in Elspeet) op te vragen.

Om 8.00 uur start de wedstrijddag. Burgemeester Van Hemmen zal om 18.30 uur in de Elspeetse brandweerkazerne de winnaars bekendmaken en de prijzen uitreiken.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-