Ambulancedienst heeft onderkomen in Nunspeet

Ambulancedienst Witte Kruis heeft sinds vandaag de beschikking over een VWS-locatie in Nunspeet. Op recreatiepark Waldpark aan de Elspeterweg in Nunspeet heeft men nu de beschikking over een onderkomen van waaruit de ambulance kan ‘uitrukken’.

Voorwaardenscheppend
Een voorwaardenscheppende (VWS) locatie is geen vaste standplaats maar een strategische plek in de regio waar de ambulances worden gestationeerd op het moment dat overige ambulances rijden. Om die reden was Witte Kruis in Nunspeet op zoek naar een locatie waar 24/7 gebruikt van gemaakt kon worden met de nodige faciliteiten.

Snellere aanrijtijden
De aanrijtijden van de ambulance in delen van de gemeente Nunspeet waren al geruime tijd een zorg van het gemeentebestuur. Met deze mooie locatie – tussen de A28 en de kern Nunspeet in – wordt daaraan tegemoetgekomen.

Tevreden
Burgemeester Van de Weerd is tevreden: “Samen met cluster West van Witte Kruis (ambulancedienst) heeft het college van B&W de mogelijkheden onderzocht voor een adequate VWS-locatie. In deze oplossing zien we een prima mogelijkheid de aanrijtijden van de ambulance in ons gebied te verkorten”.

Dorette de Wolf, operationeel hoofd cluster West van het Witte Kruis, voegt nog toe: “Als Witte Kruis en meldkamer ambulancezorg zijn we natuurlijk ook erg blij met deze inspanningen van de gemeente Nunspeet”.

Na een jaar wordt bekeken of deze locatie voor alle betrokken partijen voldoet.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-