Bevrijdingsdag Nunspeet 2015; feest in alle kernen

Zeventig jaar vrijheid wordt 5 mei 2015 breed gevierd in de gemeente Nunspeet. In Vierhouten, Hulshorst, Elspeet en Nunspeet  zijn lokale werkgroepen druk bezig met het voorbereiden van een scala aan activiteiten.

In de gemeente Nunspeet wordt om de vijf jaar extra aandacht geschonken aan het herdenken en vieren rond 4 en 5 mei. Waar er de voorgaande keren sprake was van een centrale viering is in overleg met de dorpsverenigingen en Oranjeverenigingen besloten om nu per kern een programma voor te bereiden. De festiviteiten zullen per kern meer en beter toegankelijk zijn voor jong en oud.  

De activiteiten starten op vrijdagavond 17 april met bevrijdingsconcerten in het dorpshuis Vierhouten (Vierhouter Koor) en het Elspeter Kulturhus (Elspeetse Fanfare en Elspeets Mannenensemble). Op zaterdag 18 april wordt de Elspeter Memorial Tour verreden, met onderweg diverse herdenkingsplechtigheden. In Nunspeet wordt die dag bij het Canadees monument aan de Laan om 19.00 uur een herdenkingsplechtigheid gehouden, met aansluitend een bevrijdingsconcert in de Dorpskerk (Nunspeetse Harmonie en het Nunspeets Mannenkoor). Op 4 mei zijn in alle kernen weer herdenkingsplechtigheden.

In de nacht van 4 op 5 mei zullen lopers het bevrijdingsvuur uit Wageningen halen. De aankomst van het vuur op 5 mei ’s morgens vormt de start voor diverse activiteiten. In Vierhouten wordt de Verscholen Dorp wandeltocht gehouden. Rond het dorpshuis is er ‘s middags een korenfestival en een preuverie. In Hulshorst start Bevrijdingsdag met een dankdienst in de Kapel. Verder zijn er de hele dag tal van activiteiten rond de molen. In Elspeet is er ‘s morgens een kofferbakverkoop bij het Kulturhus.’s Middags is er een fietspuzzeltocht en ’s avonds een sterrit. Om 22.30 uur wordt de dag afgesloten met een vuurwerkshow. In Nunspeet is er ’s middags op het marktplein een taptoeshow met meerdere korpsen. Op het stoute crossterrein aan de Bovenweg wordt de dag om 22.30 uur afgesloten met een vuurwerkshow.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-