Goede resultaten nascheiding verpakkingsafval Nunspeet

In de gemeente Nunspeet hoeft u plastic en drankenkartons niet thuis te scheiden. Kunststof en drankenkartons worden samen met restafval naar afvalverwerker Omrin in Friesland gebracht en daar gescheiden van het restafval. Daarna wordt dit als grondstof voor nieuwe producten gebruikt.

Nascheiding werkt

Nascheiding blijkt efficiënt: Omrin haalde 17.625 ton kunststof verpakkingsafval uit het huishoudelijk restafval in 2014. Voor de gemeente Nunspeet werd gemiddeld 16,2 kilogram per inwoner herbruikbaar kunststof uit het restafval gehaald.

Plastic fles wordt fleecetrui

Bij Omrin worden twee kunststofstromen uit het restafval gescheiden: een mix aan kunststoffen (zoals flessen en flacons) en folie. De mix aan kunststoffen wordt hergebruikt in verschillende nieuwe producten zoals tuinmeubilair, kratten, speelgoed en fleece-producten. Folie wordt afgezet in de kunststofverwerkende industrie.

Drankenkartons

Omrin werkt continu aan de verbetering van technieken en verwacht in 2015 een verdere stijging van verpakkingen uit restafval te halen. Vanaf 1 januari 2015 worden ook drankenkartons (zuivel- en frisdrankpakken) uit het restafval gehaald. Papiervezels en plastic uit drankenkartons worden daarna als grondstoffen gebruikt in de industrie

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-