Bezoek het voormalige zendstation Radio Kootwijk in maart

Een van de meest markante gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Laat je op zondag 8, 15, 22 en 29 maart meevoeren door dit beroemde gebouw.

De gidsen van Staatsbosbeheer laten tijdens de rondleiding de historie van Radio Kootwijk tot leven komen. Je maakt een korte wandeling door de omliggende natuur en je bezoekt de monumentale watertoren en pomphuisjes. Tijdens de koffie/thee met wat lekkers kijk je naar een korte film over de rijke geschiedenis van Radio Kootwijk. De gids neemt je vervolgens mee door het gerestaureerde gebouw en vertelt over de architectuur, techniek en het leven in het dorp Radio Kootwijk. En met een beetje geluk ervaar je vanaf de toren de weidsheid van de Veluwe! In elk geval ga je met prachtige indrukken weer naar huis.

De excursies beginnen om 13.00 uur en duren circa 2,5 uur. De kosten zijn € 14,75 euro per volwassene en € 7,75 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden is noodzakelijk, kijk op www.hierradiokootwijk.nl. Het startpunt van de rondleiding is bij Radioweg 7, 7348 BG Radio Kootwijk. Verzamelen bij de slagboom tegenover de watertoren.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-