Burgemeester sluit woning Gebrandystraat Nunspeet na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Breunis van de Weerd van Nunspeet heeft besloten om de woning aan de Ger-brandystraat 11 in Nunspeet met onmiddellijke ingang voor een periode van 6 maanden te sluiten.

Aanleiding voor dit besluit is een maandagochtend door de politie aangetroffen hennepkwekerij met 600 planten in deze woning. De politie heeft hierbij twee personen aangehouden.

Burgemeester Van de Weerd is helder over het waarom: “In de afgelopen twee jaren heeft be-trokkene drie keer de Opiumwet overtreden. Een hennepkwekerij in een woonwijk is een inbreuk op de kwaliteit van de leefomgeving, ook vanwege het brandgevaar. Je zult er maar naast wonen! Met dit besluit wil ik voorkomen dat de woning opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt, en gelijktijdig ook de verantwoordelijkheid onderstrepen die een verhuurder heeft bij het aantreffen van een hennepkwekerij in zijn of haar verhuurde woning”, aldus de burgemeester.

Sinds 2016 wordt door gemeenten en politie op grond van de Wet Damocles strenger opgetre-den bij overtredingen van de Opiumwet. Hiermee willen gemeenten de veiligheid en leefbaarheid verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-