Dolfijn Skinny uit Dolfinarium Harderwijk overleden

Vanmorgen is in het bijzijn van haar verzorgers dolfijn Skinny, op vijfenvijftigjarige leeftijd, overleden. Skinny was de laatste tijd ziek en de afgelopen week werd haar toestand zo zorgwekkend dat besloten werd om Skinny in te laten slapen. Een zorgvuldig overwogen, maar ook moeilijk besluit.

Nadat was ontdekt dat Skinny vocht tussen de organen had zitten, bleek Skinny een agressieve, kwaadaardige tumor te hebben. De afgelopen dagen verslechterde haar toestand; ze interacteerde minder met de trainers en at minder. Afgelopen maandag stopte ze helemaal met eten. De dierenarts van het Dolfinarium heeft vanochtend, omringd door haar geliefde trainers, Skinny rustig en vredig in laten slapen. Zoals gebruikelijk is het lichaam overgebracht naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht waar sectie zal worden verricht.

Een Icoon
De verslagenheid is bij de medewerkers van het Dolfinarium zeer groot. Skinny was voor velen een Icoon. Afgelopen zaterdag is Skinny’s 55ste verjaardag nog gevierd. Jurriën Wouters, manager van de verzorgers: “Trots zijn wij op deze bijzondere dolfijn, die vele miljoenen mensen over al die jaren heeft mogen inspireren, die heeft bij mogen dragen aan waardevolle onderzoeken, maar vooral die de steunpilaar was van onze familiegroep van dolfijnen. Skinny zal voor altijd een hele speciale plek in ons hart hebben.”

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-