Gestolen Nunspeetse fiets gevonden in Rotterdam

Donderdag bezocht de politie 238 opkopers verspreid over de hele regio om te controleren of zij hun administratie op orde hebben en of zij geen gestolen spullen te koop aanbieden. Eén man is aangehouden, er zijn 21 bekeuringen uitgeschreven en diverse spullen zijn in beslag genomen.

Tijdens de actiedag zijn 238 opkopers gecontroleerd. Dit zijn de zogenoemde pawnshops, maar ook juweliers, belwinkels, rijwielhandelaren en oud-ijzer-handelaren die tweedehands spullen opkopen. Al deze opkopers zijn verplicht om te controleren of een aangeboden product van diefstal afkomstig is. Dit kunnen zij doen op www.stopheling.nl. Ook zijn zij wettelijk verplicht om een administratie bij te houden van de tweedehands goederen die zij inkopen. 21 opkopers kregen een bekeuring voor het onvoldoende bijhouden van deze administratie.

Goud en een oude fiets
Eén winkelier die voor de tweede keer weigerde mee te werken aan de controle is aangehouden. In Rotterdam Centrum bleek één persoon voor duizenden euro’s goud in te hebben geleverd. De politie gaat deze zaak nader onderzoeken. Bij verschillende opkopers zijn grote sommen contant geld aangetroffen zonder dat de opkoper hier een logische verklaring voor had. Ook deze zaken gaat de politie nader onderzoeken. Bij verschillende opkopers zijn een cirkelzaag, tablet en spelcomputer in beslag genomen omdat deze van diefstal afkomstig waren. Op de Albert Schweitzerlaan is een controle gedaan op gestolen fietsen. Daarbij vonden agenten een fiets die in 2012 in Nunspeet was gestolen.

Zonder heler, geen steler
Inbraken, straatroven en overvallen hebben een grote impact hebben op het slachtoffer en de maatschappij. Dagelijks houden politieagenten zich bezig met het bestrijden van deze vormen van criminaliteit. Eén van de onderdelen is zorgen dat dieven hun buit niet kwijt kunnen. Daarom controleert de politie het hele jaar door op heling. Donderdag werden vele helingcontroles op één dag gehouden om een signaal af te geven naar opkopers én burgers.

Registreer uw goederen
Tijdens de controle vond de politie verschillende goederen waarvan zij vermoeden dat deze van diefstal afkomstig zijn, maar welke niet als zodanig stonden geregistreerd. Om heling aan te pakken en gestolen goederen terug te krijgen bij hun eigenaar is het essentieel dat mensen hun spullen registreren en aangifte doen bij diefstal. Het registreren van uw waardevolle goederen gaat snel en gemakkelijk via de app van

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-