Informatieboekje ‘Kunnen we bij jou’ over vluchtelingenkinderen voor groep 5 en 6 in Nunspeet uitgereikt

Vanuit de gemeente Nunspeet wordt het boekje ‘Kunnen we bij jou?’ aan alle basisscholen in de gemeente Nunspeet aangeboden voor de kinderen in groep 5 en 6. Dit informatieboekje in verhaalvorm gaat over vluchtelingenkinderen die in Nederland terechtkomen en moeten integreren in deze maatschappij.

Wethouder Leen van der Maas deelde op basisschool De Schakel in Nunspeet de boekjes uit. Wethouder Gert van den Berg gaf de boekjes op De Morgenster in Nunspeet aan de kinderen van groep 5 en 6

Het boekje ‘Kunnen we bij jou?’, geschreven door Hijltje Vink, vertelt aan de kinderen van de basisschool op indringende en eenvoudige wijze wat het is om als kind te vluchten uit Syrië. In het boekje staan naast het verhaal ook oefeningen, zodat kinderen in de klas er ook mee gaan werken en spelen. Er wordt daarnaast ook een digitaal platform opgericht, waarmee basisscholen door heel Nederland met elkaar in contact komen en ervaringen kunnen delen over de entree van deze vluchtelingenkinderen. Dit maakt het gemakkelijker voor vluchtelingenkinderen om in de nieuwe klas te komen als de Nederlandse kinderen hun situatie en achtergrond snappen. Ook geeft dit boekje meesters en juffen een mooie kapstok om het thema te bespreken.

In de komende weken worden bij alle basisscholen de gratis boekjes bezorgd.

-advertentie-

Hallo, ik ben Melvin!

Profile Photo

Melvin Bakker

In en rondom Nunspeet

info@melvinbakker.nl

-advertentie-